Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.02.14
1086 7 Печатать

Миндоходов вместе с инвесторами будет работать над оптимизацией количества налогов

   Міністерство доходів і зборів України разом з інвесторами працюватиме над розробкою та впровадженням інструментів для стимулювання інвестиційної активності в Україні, зокрема, над оптимізацією структури та кількості податків і зборів. Про це повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій і підприємницької діяльності, яке відбулося сьогодні, 13 лютого, у м. Києві.
   
   За словами Міністра, зміна структури та скорочення кількості податків з 22 до 14 дозволить спростити звітність, скоротити ресурси, що витрачаються на податкове адміністрування як підприємцями, так і Міністерством.
   
   «У довготривалій перспективі ми бачимо сенс у перенесенні акцентів на оподаткування споживання, збільшенні ролі акцизних і рентних платежів. Це загальноєвропейський тренд, який ми маємо намір запровадити в національну практику», - зауважив Олександр Клименко.
   
   Серед інших важливих реформ, над якими Міністерство та інвестори працюватимуть разом, Міністр відзначив перехід до спрощеної процедури контролю митної вартості товарів із підвищенням ролі пост-аудиту а також реформу III розділу Податкового кодексу щодо правил адміністрування податку на прибуток. Законопроект щодо другої ініціативи розроблявся саме в межах Інвестиційної ради при Міндоходів і найближчим часом буде винесений на розгляд громадськості.
   
   «Завдяки нашій спільній роботі визначені чіткі та зрозумілі норми щодо адміністрування податку на прибуток, зроблено суттєвий крок до єдності національних і міжнародних стандартів обліку. Відзначу, що в кінцевому варіанті законопроекту знайдено баланс інтересів бізнесу та держави, враховані більше 60% пропозицій членів Інвестиційної ради», - підкреслив Міністр.
   
   Крім того, під час засідання Ради обговорювалися питання щодо імплементації закону про трансфертне ціноутворення, принципи визначення справедливої ринкової ціни, ситуація із відшкодуванням ПДВ, а також розглядалися варіанти податкових і митних механізмів підтримки національної економіки, зокрема, у легкій промисловості та ІТ-сфері.
   
   Представники бізнесу погодилися з думкою Міністра Олександра Клименка щодо важливості діалогу між державою та бізнесом, особливо в періоди політичної нестабільності.
   
   «Я розумію, що поточна ситуація ставить перед бізнесом нові виклики. І, запевняю, ви не залишитеся з ними один на один. Якщо літак Україна зараз у зоні турбулентності, то на борту - як бізнес, інвестори, так і представники влади. Незалежно від того, чи відбудеться зміна екіпажу, курс повинен залишатися незмінним», - підкреслив Міністр.
   
   Олександр Клименко також звернувся до інвесторів із закликом внести свої пропозиції до плану Міністерства по боротьбі з корупцією. Отримавши відгуки бізнесу, Міндоходов матиме змогу «створити системний документ для вирішення системної проблеми», впевнений керівник відомства.
   
   Нагадаємо, Рада з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності була створена у 2013 році з метою створення платформи для дієвого діалогу між Міністерством доходів та зборів України й інвесторською спільнотою у сфері розвитку податкової та митної політики, подальшого розвитку сервісної служби і залучення додаткових інвестицій шляхом поліпшення фіскального середовища України, з урахуванням кращих міжнародних практик, адаптованих до національних особливостей законодавства України. До складу Ради входять більше 50 власників та топ-менеджерів українського та іноземного бізнесу, керівники бізнес-асоціацій, представники органів державної влади.
По материалам Прес-служба Міндоходів
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • 9991
14.02.14 08:04

сделаем налогов меньше зато каких :)

Ответить
  • 123
14.02.14 08:51

или переобзовем налоги сборами

Ответить
  • lucet
14.02.14 11:03

Никакой логики! Как дети ! Как можно уменьшить налоги если в бюджете нехватает денег на пенсии и содержание больниц школ садиков . Может нужно начать сокращать расходы бюджета? Силовики и депутаты и гослужащие на пенсию в 65 ! Сокращение госслужащих 30 или 50 %! Ремонты админ. Зданий нет! Новая мебель нет ! Только соц. Сфера и компьютерные технологии да! Глядишь и налоги уменьшатся

Ответить
  • Аноним
14.02.14 11:57

они и отчетности сделали меньше , в том году мі сдавали по статистике 15 отчетов за год, в єтом 20. Кроме того добавили отчет по трансфертному ценообразованию, а там отчет туши свет!!!

Ответить
  • Ирина
14.02.14 12:47

прямо какое-то "покращення"...аж зла не хватает

Ответить
  • hpd56
14.02.14 12:54

А минулого року обіцяли зменшиши кількість податків до 9.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям