Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.02.14
1427 0 Печатать

Невыполнение предприятием лимита трудоустройства инвалидов - не причина для штрафов

   Постанова Донецького Апеляційного адміністративного суду від 05.02.2014 у справі № 812/9501/13-а
   

   Суд вкотре визнав неправомірність застосування штрафних санкцій Фондом соціального захисту інвалідів до підприємств, які не виконали норматив працевлаштування інвалідів, проте регулярно подавали інформацію про наявні вакансії.
   
   Слуги Феміди зазначають, що відповідальність не може наставати за умови, коли наявні вільні робочі місця для інвалідів, про що звітується до центру зайнятості, але останні не направлялись до підприємства, або не приходили працевлаштовуватися. Тобто неможливо працевлаштувати тих осіб, які не існують.
   
   Як і не можливо працевлаштувати осіб, які за своїми якостями не відповідають запропонованої займаній посаді, або за своїми фізичним чи психічним станом не можуть виконувати відповідну роботу. Тобто, якщо направлений службою зайнятості на працевлаштування інвалід не підійшов через стан здоров’я або невідповідність кваліфікаційним вимогам вакансії, це також не може розцінюватись як невиконання ліміту працевлаштування інвалідів.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям