Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.02.14
1419 0 Печатать

Проводим инвентаризацию марок акцизного налога

   З 1 січня 2014 року набрав чинності Закон України від 19.12.2013 р. №713-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків”. Даним законом передбачено збільшення з 1 березня 2014 року ставки акцизного податку на спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої із 49,49 грн за 1л 100-відсоткового спирту до 56,42 грн за 1 л 100-відсоткового спирту.
   
   Таке нововведення вплине на зміну суми акцизного податку з одиниці маркованої продукції, тобто на збільшення суми акцизного податку зазначеної на акцизній марці, якою маркується горілчана продукція, а саме:
   
   - якщо в даний час акцизний податок з однієї пляшки горілки місткістю 0,5 л із вмістом спирту етилового 40 відсотків становить 9,90 грн, то за новою ставкою - 11,28 грн, або на 1,38 грн більше, що в свою чергу, очевидно призведе до збільшення ціни на алкогольні напої.
   
   У зв’язку із зміною ставок акцизного податку підприємства, які виробляють алкогольні напої, зобов’язані станом на 01.03.2014 р. провести інвентаризацію марок акцизного податку. Замовлення марок акцизного податку на березень і в подальшому для маркування алкогольних напоїв виробники повинні здійснювати з врахуванням нової ставки акцизного податку. Інвентаризація марок акцизного податку станом на 01.03.2014 року буде здійснюватись і у продавців марок – Головних управліннях Міндоходів в областях.
По материалам ГУ Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям