Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.02.14
951 0 Печатать

Срок выдачи разрешения на спецводопользование должен составлять не более 30 дней

   У зв’язку з численними зверненнями підприємців Держпідприємництво надало відповідне роз’яснення
   
   Відповідно до Водного кодексу України, Закону України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» та постанови Кабміну від 13.03.2002 № 321 спеціальне водокористування здійснюється на підставі дозволу, який видається:
   
   - Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською, Севастопольською міськими держадміністраціями – у разі використання води водних об’єктів загальнодержавного значення в місячний термін з дня подання клопотання;
   
   - органом виконавчої влади АР Крим з питань охорони навколишнього природного середовища, обласними, Київською та Севастопольською міськими радами за погодженням із Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською, Севастопольською міськими держадміністраціями – у разі використання води водних об’єктів місцевого значення в установлені терміни.
   
   Зауважимо, що на сьогодні, Водним кодексом України строку видачі відповідного дозволу не встановлено.
   
   Разом з тим, Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» визначено, що строк видачі дозволів становить 10 робочих днів.
   
   Представницький орган місцевого самоврядування розглядає та приймає на пленарних засіданнях рішення щодо видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання або відмови у видачі дозвільних документів протягом місяця з дня одержання від суб’єкта господарювання відповідної заяви.
   
   Таким чином, під час видачі дозволу на спеціальне водокористування необхідно застосовувати вимоги Закону про дозвільну систему, а саме:
   
   - 10 днів у разі видачі дозволу на спеціальне водокористування Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською, Севастопольською міськими державними адміністраціями, органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища;
   
   - 30 днів у разі видачі дозволу на спеціальне водокористування обласними, Київською та Севастопольською міськими радами.
   
   Також зазначимо, що Мінприроди на виконання пункту Національного плану дій на 2013 рік розроблено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність з вимогами Законів України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та «Про адміністративні послуги», згідно з яким пропонується встановити, що строк видачі дозволу на спеціальне водокористування або надання письмового повідомлення про відмову у його видачі становить не більше 30 днів з дня надходження заяви.
   
   З повним текстом листа можна ознайомитися тут
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям