Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.02.14
1868 1 Печатать

Кто составляет форму № 6 «Информация по сегментам» как дополнение к примечаниям к годовой финансовой отчетности?

   Хто складає форму № 6 «Інформація за сегментами»як додаток до приміток до річної фінансової звітності?
   
   Складати форму № 6 повинні:
   
   І. Підприємства (крім малих підприємств, неприбуткових організацій, банків і бюджетних установ та підприємств, які відповідно до законодавства складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності, які зобов’язані оприлюднювати річну фінансову звітність. Згідно із п. 4 ст.14 Закону № 996 «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»до таких підприємств належать ПАТ і емітенти облігацій. Оскільки ПАТ із – за складання звітності за міжнародними стандартами ф – 6 не складають, то звісно залишаються тільки емітенти облігацій.
   
   ІІ. Підприємства, які займають монопольне становище на ринку продукції (товарів, робіт, послуг). Критерії «монопольності» визначені ст. 12 Закону № 2210 «Про захистекономічноїконкуренції», а саме:
   
   1. Суб'єкт господарювання займає монопольне (домінуюче) становище на ринку товару, якщо:
   
   •на цьому ринку у нього немає жодного конкурента;
   
   •не зазнає значної конкуренції внаслідок обмеженості можливостей доступу інших суб'єктів господарювання щодо закупівлі сировини, матеріалів та збуту товарів, наявності бар'єрів для доступу на ринок інших суб'єктів господарювання, наявності пільг чи інших обставин.
   
   2. Монопольним (домінуючим) вважається становище суб'єкта господарювання, частка якого на ринку товару перевищує 35 відсотків, якщо він не доведе, що зазнає значної конкуренції.
   
   3. Монопольним (домінуючим) також може бути визнане становище суб'єкта господарювання, якщо його частка на ринку товару становить 35 або менше відсотків, але він не зазнає значної конкуренції, зокрема внаслідок порівняно невеликого розміру часток ринку, які належать конкурентам.
   
   4. Вважається, що кожен із двох чи більше суб'єктів господарювання займає монопольне (домінуюче) становище на ринку товару, якщо стосовно певного виду товару між ними немає конкуренції або є незначна конкуренція і щодо них, разом узятих, виконується одна з умов, передбачених частиною першою цієї статті.
   
   5. Монопольним (домінуючим) вважається також становище кожного з кількох суб'єктів господарювання, якщо стосовно них виконуються такі умови:
   
   •сукупна частка не більше ніж трьох суб'єктів господарювання, яким на одному ринку належать найбільші частки на ринку, перевищує 50 відсотків;
   
   •сукупна частка не більше ніж п'яти суб'єктів господарювання, яким на одному ринку належать найбільші частки на ринку, перевищує 70 відсотків - і при цьому вони не доведуть, що стосовно них не виконуються умови частини четвертої цієї статті.
   
   ІІІ. Підприємства,щодо продукції (товарів, робіт, послуг) яких до початку звітного року прийнято рішення про державне регулювання цін. Наразі перелік об’єктів державного ціновогорегулювання з визначеннямперіодів такого регулювання затверджений Постановою КМУ від 04.03.13 р. № 181.
   
   
ПЕРЕЛІК
   об’єктів державного цінового регулювання з визначенням періодів такого регулювання у 2013-2014 роках

   
Об’єкт державного цінового регулювання Період державного цінового регулювання
Пшениця тверда з 1 липня 2013 р. до 30 червня 2014 року
Пшеницям’яка -“-
Зерно сумішіпшениці та жита (меслин) -“-
Жито -“-
Ячмінь -“-
Борошнопшеничне -“-
Борошножитнє -“-
Гречка -“-
Кукурудза з 1 жовтня 2013 р. до 30 вересня 2014 року
Цукор-пісок (буряковий) з 1 вересня 2013 р. до 31 серпня 2014 року
Молоко сухе з 11 березня 2013 р. до 31 грудня 2013 року
Масло вершкове -“-
Овес з 1 вересня 2013 р. до 31 серпня 2014 року
Просо -“-
Горох -“-
   
По материалам АППУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
26.02.14 22:10

и кто же эту форму сдал? у меня не получается ни как уже с 8.02, отчёт без ошибок, а квитанция №2 приходит о том, что отчёт не принят виявлени помилки, которые исправляешь и из-за них отчет не верный, БРЕД!!!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям