Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.02.14
1305 0 Печатать

Разъяснены некоторые нюансы ежегодного информирования центров занятости

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Наталія Чепіга
   
   Закон України "Про зайнятість населення" N 5067-VI від 05.07.2012 р. передбачає для деяких роботодавців обов’язкове щорічне інформування центрів зайнятості щодо виконання квоти працевлаштування недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці громадян (ч. 3 ст. 14). Порядок такого інформування, а також форму, за якою підприємства повинні це робити, визначено наказом Мінсоцполітики N 271 від 16.05.2013 р. (далі – Порядок N 271). Наші рекомендації з приводу заповнення такої форми було наведено у "Дінай:ЕСПРЕСО" N 192 від 16.12.2013 р., де наголошувалося на деяких суперечностях. – для эспрессо
   
   Зокрема, розділом ІІІ Порядку N 271 розписаний алгоритм заповнення форми "Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню".
   
   Згідно з п. 3.1 Порядку, у рядку 01 необхідно зазначити середньооблікову чисельність штатних працівників за календарний рік, що передує звітному. У формі, що є додатком до Порядку, формулювання інше – рядок 01 вимагає вказати середньооблікову чисельність штатних працівників за попередній календарний рік.
   Відповідно до цього виникла проблема з розрахунком подальших показників даної звітності.
   
   У звіті за 2013 рік у рядку 01 "Середньооблікова чисельність штатних працівників за попередній календарний рік – усього", якщо дотримуватися норм п. 3.1 Порядку, потрібно розраховувати чисельність працівників за 2012 рік. А це вже важко пов’язати із показниками з наступних рядків, а зокрема, із показником рядка 02 "у тому числі чисельність працівників, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, які працювали на умовах повної зайнятості у звітному періоді").
   
   Нами було надіслано запит до Мінсоцполітики України з проханням надати роз’яснення: дані якого року (2012 чи 2013) необхідно вказувати у рядку 01 при поданні інформації у 2014 році за 2013 рік? Отримана відповідь повністю збігається з нашою позицією. Тож в інформації, яку роботодавець вперше мав подати до територіального органу державної служби зайнятості за 2013 рік не пізніше 01.02.2014 р., зазначається середньооблікова чисельність штатних працівників саме за 2013 рік, а не за 2012.
   
   Наступного разу таку інформацію слід буде подавати вже за підсумками 2014 року, тож зазначена офіційна позиція обов’язково стане в пригоді.
   
   -------------------------
   
   Лист Державного центру зайнятості Міністерства соціальної політики України N ДЦ-01-961/0/6-14 від 12.02.2014 р.
   
    Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям