Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.03.14
1508 5 Печатать

Отражаем иностранную валюту в декларации по налогу на прибыль

   Податковим кодексом України встановлено, у разі здійснення операцій з продажу іноземної валюти та банківських металів до складу доходів або витрат платника податку відповідно включається позитивна або від’ємна різниця між доходом від продажу та балансовою вартістю такої валюти, металів.
   
   У разі придбання іноземної валюти до складу відповідно витрат або доходів звітного періоду включається позитивна або від’ємна різниця між курсом іноземної валюти до гривні, за яким придбавається іноземна валюта, та курсом, за яким визначається балансова вартість такої валюти.
   
   Термін „балансова вартість іноземної валюти” означає вартість іноземної валюти, визначену за офіційним курсом національної валюти до іноземної валюти, на дату звітного балансу або на дату здійснення операції залежно від того, яка дата настала пізніше.
   
   Доходи та витрати визначаються на підставі первинних документів, що підтверджують отримання платником податку доходів або здійснення платником податку витрат, обов’язковість ведення і зберігання яких передбачено правилами ведення бухгалтерського обліку, та інших документів встановлених Податковим кодексом.
   
   У Податковій декларації з податку на прибуток підприємства (далі – Декларація), форма якої затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 № 872, позитивне значення операцій з продажу або придбання іноземної валюти відображається у рядку 03.19 додатка ІД до рядка 03 Декларації та переноситься у складі підсумкової суми цього додатка до рядка 03 Декларації. Від’ємне значення операцій з продажу або придбання іноземної валюти – у рядку 06.4.12 додатка ІВ до рядка 06.4 Декларації та переноситься у складі підсумкової суми цього додатка до рядка 06.4 Декларації.
По материалам ГУ Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Коллега
04.03.14 09:45

Своевременно!

Ответить
  • 1)
04.03.14 09:53

курсові різниці та операції з продажуабо придбання - різні речі. 03.19 та 06.4.12 - це курсові різниці

Ответить
  • Наталья
04.03.14 10:34

Вы что-то напутали.Это курсовые разницы, а не расходы от покупки валюты

Ответить
  • хм
04.03.14 11:58

как вовремя!!!! разродились...

Ответить
  • татьяна
05.03.14 19:18

ну дают...забыли что курсовая разница и финрезультат от продажи валюты не одно и то же

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям