Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.03.14
750 2 Печатать

Сумма кредита не включается в доход ФЛ-П, но только в течении действия договора кредита

   Згідно з підпунктом 14.1.258 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-IV із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) фінансовий кредит - кошти, що надаються банком-резидентом або нерезидентом, що кваліфікується як банківська установа згідно із законодавством країни перебування нерезидента, або резидентами і нерезидентами, які мають згідно з відповідним законодавством статус небанківських фінансових установ, а також іноземною державою або його офіційними агентствами, міжнародними фінансовими організаціями та іншими кредиторами - нерезидентами юридичній чи фізичній особі на визначений строк для цільового використання та під процент.
   
   Згідно із пунктом 177.1 статті 177 розділу IV ПКУ оподаткуванню підлягають доходи фізичних осіб - підприємців, які отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності.
   
   Отже, враховуючи те, що отримання фізичною особою – підприємцем кредиту відповідно до умов договору підлягає обов’язковому поверненню у визначені строки, то протягом дії договору кредиту сума кредиту не включається до складу доходу суб’єкта господарювання.
   
   При цьому слід наголосити, якщо сума кредиту не повертається у визначений у договорі термін, то вона включається до складу доходів фізичної особи – підприємця та оподатковується на загальних підставах.
   
   
ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • вас здесь не стояло
11.03.14 07:41

Не смог погасить кредит - банк задавит (если с ним не договориться полюбовно на рассрочку, что тоже дорого) штрафами, судами, коллекторами и т.п. ... и плюс к этому удовольствию... "ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві" с 15% НДФЛ, штрафами, судами, коллекторами (у них свои коллекторы)... ...Однако господа, как хочется стреляться...

Ответить
  • Mila
11.03.14 14:40

А в нашей стране--если упал--добьют ( кто ногами, кто налогами) ибо нефиг падать. Все любят только победителей. А их , обычно, не судят.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям