Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.03.14
1401 0 Печатать

Порядок регистрации физических лиц в качестве плательщиков налогов в Государственном реестре

   Головне управління Міндоходів у м. Києві нагадує, що фізична особа, яка бажає стати платником податків, незалежно від віку, зобов’язана особисто або через уповноважену особу подати до відповідного контролюючого органу Облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР, яка є заявою для реєстрації у Державному реєстрі та надати документи, що засвідчують особу і містить необхідні для реєстрації реквізити, а саме: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство.
   
   Фізична особа подає Облікову картку до контролюючого органу за своїм місцем проживання або по бажанню за місцем отримання доходів, чи за місцезнаходженням іншого об'єкта оподаткування.
   
   Іноземці та особи без громадянства для реєстрації додають до Облікової картки крім документу, що посвідчує особу, нотаріально засвідчену та перекладену українською мовою (після пред’явлення повертається) копію такого документу (крім осіб, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання в Україні).
   
   Фізичні особи – іноземці та особи без громадянства подають Облікову картку до територіальних органів Міндоходів України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, а іноземці та особи без громадянства, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання в Україні, можуть реєструватись як платники податків у державних податкових інспекціях у районах, містах, районах у містах, об’єднаних державних податкових інспекціях, які відповідають місцю проживання в Україні, зазначеному в дозволі.
   
   Реєстрація фізичної особи у Державному реєстрі здійснюється протягом п’яти робочих днів від дня подання до контролюючого органу Облікової картки.
   
   У разі виявлення недостовірних даних або помилок у поданій Обліковій картці фізичній особі може бути відмовлено у реєстрації або продовжено термін реєстрації до десяти робочих днів.
   
   Порядок реєстрації фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків затверджено наказом Міндоходів і зборів України від10 грудня 2013 року № 779.
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям