Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.03.14
1428 7 Печатать

Не выплачиваешь зарплату - граница закрыта

   Валентин КОРОЛЮК,
   народний депутат України

   
   Заборгованість у зарплаті в Україні, за даними Держстату, станом на 1 лютого становить понад 800 мільйонів гривень, більшість цієї суми припадає на економічно активні підприємства.
   
   Щоб посилити відповідальність за невиплату заробітної плати, я розробив та зареєстрував законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про оплату праці» щодо посилення державного контролю за додержанням законодавства про оплату праці». Згідно з положеннями цього проекту закону, який у секретаріаті парламенту зареєстрований під №4311, «керівники юридичних осіб та фізичні особи-підприємці, які не виконують свої зобов’язання щодо виплати заробітної плати у встановлених законодавством строках, періодичністю або розмірах, підлягають тимчасовому обмеженню у праві виїзду за межі України».
   
   У той час, коли на підприємствах рядовим працівникам не виплачується заробітна плата, їхні керівники мають можливість, наприклад, їздити відпочивати за кордон, не маючи жодних перешкод. Думаю, що заборона виїзду за межі України буде вагомим стимулом для того, щоб працівники отримали зароблене.
   
   Важливо, що законопроект передбачає за невиплату зарплат притягувати до відповідальності не лише керівників фірм, які порушують вимогу закону про вчасну виплату зарплати, а й усіх причетних. З цією метою у законодавство планується ввести нове поняття — «керівник юридичної особи», під яким маються на увазі «керівники підприємства, закладу, члени виконавчого органу і ради (спостережної ради) юридичної особи». Крім того, проект закону №4311 забороняє розрахунок за працю продукцією, тоді як законодавство, яке нині діє, допускає таку можливість на рівні 30 відсотків заробітної плати. Хоча не секрет, що деякі керівники підприємств відверто зловживали такою нормою.
По материалам Голос України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ппп
16.03.14 07:33

бредятина

Ответить
  • tanny1
16.03.14 15:47

а как они собираются вычислять "усіх причетних" - это уже становится интересным

Ответить
  • Astra
16.03.14 17:34

Хрошо,что бухгалтеры не предлагаются бути"причетними" )))

Ответить
  • справедливый
16.03.14 20:22

Я бы добавил в этот список учредителей и акционеров

Ответить
  • ОЛЯ
16.03.14 20:31

А КТО ЗА НЕВЫПЛАТУ В СРОК БЮДЖЕТНИКАМ ОТВЕТИТ?

Ответить
  • Елена
17.03.14 06:39

есть еще один повод для проверок

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям