Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.03.14
1285 0 Печатать

Относительно установления факта несчастного случая, связанного с производством

   Рішення Апеляційного суду Дніпропетровської області від 18.02.2014 № 22-ц/774/1398/14
   
   Апеляційний суд, на противагу суду попередньої інстанції, задовольнив позовні вимоги потерпілого працівника, зокрема, про встановлення факту нещасного випадку під час виконання ним трудових обов’язків таким, що пов’язаний з виробництвом.
   
   Як було з’ясовано судом, тілесні ушкодження потерпілий отримав під час ДТП (яка сталася у робочий час), знаходячись у службовому автомобілі та прямуючи у виробничих справах для виконання покладених на нього функціональних обов’язків.
   
   А відповідно до пункту 14 Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою КМУ від 25.08.2004 № 1112, визнаються пов’язаними з виробництвом нещасні випадки, що сталися з працівниками під час виконання трудових обов’язків, зокрема, у період прямування працівника до об’єкта (між об’єктами) обслуговування за затвердженими маршрутами або до будь-якого об’єкта за дорученням роботодавця.
   
   При цьому висновки комісії з розслідування нещасного випадку та висновки суду попередньої інстанції щодо відмови у задоволенні вимог працівника з підстав направлення лікарнею екстреного повідомлення за формою, яка на час нещасного випадку не існувала, аж ніяк не спростовують факт отримання позивачем травми під час ДТП.
   
   Посилання ж роботодавця на табеля робочого часу як на доказ перебування потерпілого працівника на робочому місці у розслідуваний період також не спростовують доводи працівника про перебування його на амбулаторному та стаціонарному лікуванні. Адже цей факт підтверджується повідомленнями головного лікаря медзакладу, карткою стаціонарного хворого та копією листка непрацездатності.
По материалам Головбух 24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям