Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.03.14
1286 0 Печатать

О порядке подачи и рассмотрения жалоб на требования об уплате недоимки по уплате ЕСВ

   До ГУ Міндоходів у Житомирській області надходять запитання від платників податків щодо застосування законодавчих та нормативних документів, які стосуються порядку подання та розгляду скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу. Розглянемо ті із них, які зустрічаються найчастіше.
   
   Які строки подання первинної скарги?
   
   Первинна скарга повинна бути подана до відповідного головного управління Міндоходів в Автономній Республіці Крим, області, містах Києві та Севастополі протягом десяти календарних днів, наступних за днем отримання скаржником вимоги або рішення територіальних органів доходів і зборів про нарахування пені та накладення штрафу.
   
   Строк, встановлений для подання первинної скарги, не вважається пропущеним, якщо до його закінчення скаргу та інші документи до неї передано на пошту.
   
   Який порядок подання первинної скарги?
   
   У разі якщо скаржник вважає, що орган доходів і зборів у районі, місті (крім міст Києва та Севастополя), районі у місті, об'єднаний чи спеціалізований, неправильно визначив суму недоїмки або прийняв рішення про накладення штрафу та нарахування пені, що суперечить законодавству про загальнообов'язкове державне соціальне страхування або виходить за межі його компетенції, встановленої законом, він має право оскаржити таке рішення у відповідному головному управлінні Міндоходів в Автономній Республіці Крим, області, містах Києві та Севастополі.
   
   Таким чином, у разі, якщо платник не згоден із вимогою або рішенням державних податкових інспекцій Житомирської області, скарга подається до Головного управління Міндоходів в області.
   
   Одночасно слід звернути увагу, що скарга подається в письмовій формі разом з документами, що підтверджують неправильність рішення безпосередньо до ГУ Міндоходів в області.
   
   Також слід звернути увагу на те, що скарга підписується скаржником - фізичною особою або уповноваженою нею на те особою, а для інших скаржників - керівником або представником, уповноваженим відповідно до законодавства, та має бути скріплена печаткою скаржника (для скаржників - фізичних осіб - за наявності).
   
   Скарга повинна бути викладена в письмовій формі та надіслана до органу доходів і зборів поштою чи передана особисто або через представника.
   
   Якщо скарга в інтересах скаржника подається його представником, то до скарги додається копія довіреності, оформленої відповідно до вимог чинного законодавства.
   
   Чи обов’язково платнику єдиного соціального внеску бути присутнім при розгляді скарги?

   
   Особа, яка подала скаргу на рішення органу доходів і зборів або її представник за довіреністю, має право бути присутньою при розгляді скарги, про що зазначає у цій скарзі. Повідомлення органу доходів і зборів надсилається (вручається) скаржнику рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто під підпис протягом 5 календарних днів, наступних за днем отримання скарги, яке складається у письмовій формі, відповідним чином підписується та у випадках, передбачених законодавством, завіряється печаткою такого органу. У цьому повідомленні зазначаються підстави запрошення, дата і час, на який запрошується скаржник, а також місцезнаходження органу доходів і зборів, який розглядає таку скаргу.
   
   Однак слід звернути увагу, що бути присутнім при розгляді скарги це тільки право особи, що її подала, а не обов’язок.
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям