Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.03.14
881 2 Печатать

Налогоплательщики расчитывают на активное сотрудничество с украинскими властями и учет их мнения

   Практика ігнорування всіма гілками влади думки громадськості щодо покращення ситуації у сфері оподаткування призвели до систематичних порушень прав платників податків, нищення малого та середнього бізнесу. Тому будь-які зміни до податкового законодавства мають відбуватися лише після їх публічного обговорення з профільними громадськими організаціями, підприємцями та експертами.
   
   З таким закликом звернулася Рада Асоціації платників податків України (АППУ) до органів влади під час свого засідання 12 березня.
   
   У відповідному Зверненні громадська організація, яка представляє і захищає інтереси більше восьми тисяч платників податків, наголосила на необхідності невідкладної реалізації кроків, здатних забезпечити збереження та розвиток бізнесу, поліпшення адміністрування податків, дотримання балансу прав контролюючих органів та платників податків.
   
   «Кількість податків має бути зменшена, а податкові норми – уніфікованими та прозорими. Держава повинна відмовитися від авансового або будь-якого іншого способу дострокового справляння податків та зборів. Необхідно суттєво скоротити кількість функцій та структур податкової міліції», – йдеться у Зверненні.
   
   Рада АППУ наголосила, що у стосунках з платниками податків має бути дотриманий принцип довіри до декларування ними своїх доходів, верховенства права і презумпції невинуватості платників. Найближчим часом має бути запроваджений інститут «податкового омбудсмена».
   
   Крім того, як зазначено у документі, Рада Асоціації схвально оцінює прийняту Програму діяльності Кабінету Міністрів України та, зокрема, підтримує прагнення влади щодо розширення свободи підприємницької діяльності, істотного скорочення функцій адміністративного регулювання економіки, сприяння демонополізації економіки, жорсткої боротьби з корупцією тощо.
   
   У той же час, висловлюючи свою готовність до спільної роботи з органами влади в частині удосконалення законодавства, Рада АППУ закликала не допускати помилок попередніх урядів: щоб усі названі ініціативи не залишилися на папері і не набули виключно декларативного значення, а були втілені у життя та отримали реальний зміст.
   
   Повний текст Звернення доступний за цим посиланням.
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • 1)
14.03.14 10:31

почему то без комментариев))

Ответить
  • Vik i Я
14.03.14 13:52

Говорили, балакали сіли та заплакали.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям