Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.03.14
1225 1 Печатать

Реализация товаров, конфискованных по решению суда

   Реалізація товарів, конфіскованих за рішенням суду відповідно до ст. 243 Митного кодексу України, здійснюється за умови включення суми митних платежів в ринкову вартість таких товарів. Дані платежі сплачуються особами, які реалізують ці товари.
   
   Відповідно до ч. 9 ст. 243 Митного кодексу України товари, конфісковані за рішенням суду, та зазначені у частинах першій, другій, четвертій – шостій ст. 243 Митного кодексу України, реалізуються в порядку, встановленому законодавством, на митних аукціонах, редукціонах або за договором комісії за цінами, визначеними згідно із законодавством України про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність та Податковим кодексом України.
   
   Пунктом 6 ст. 276 Митного кодексу України визначено, що платниками мита є, зокрема, особи, які реалізують товари, транспортні засоби відповідно до ст. 243 Митного кодексу України.
   
   В свою чергу платниками податку на додану вартість згідно із п.п. 6 п. 180.1 ст. 180 Податкового кодексу України також є особи, що проводять операції з постачання конфіскованого майна (у тому числі майна, визначеного у ст. 243 Митного кодексу України), а платниками акцизного податку є особи, що реалізують конфісковані підакцизні товари, якщо ці товари підлягають реалізації в установленому законодавством порядку (п.п. 212.1.4 п. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України).
   
   Таким чином, у разі реалізації товарів, конфіскованих за рішенням суду, суми митних платежів включаються в ринкову вартість таких товарів та підлягають сплаті особами, які реалізують ці товари.
По материалам ГУ Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • украинка
20.03.14 08:02

Иностранному поставщику перечислена предоплата. Поставщик отправил нашей фирме товар, но таможня его задержала. Товар конфискован по решению суда и сейчас проходит его реализация. Как отразить операцию в бух и нал учете, на основании каких документов? Какие нужно сделать проводки, как закрыть предоплату? Что делать с услугами, относящимися на стоимость товара (перевозчик, терминал, утилизация)?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям