Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.03.14
982 9 Печатать

ГУ Миндоходов Волыни разъясняет особенности заполнения реквизитов отчета 1-ДФ

   Як свідчить практика, при заповнені реквізитів звіту 1-ДФ «працювало у штаті» та «працювало за цивільно – правовими договорами» у платників податків виникає ряд питань.
   
   Зокрема, платники податків досить часто цікавляться у чому ж різниця між трудовим договором та цивільно-правовим договором. Відповіді на запитання про те, які моменти важливо врахувати, заповнюючи звіт 1-ДФ, пропонуються у наступній таблиці.
   
   Слід зазначити, що викладений вище перелік відмінностей трудового договору і цивільно-правового договору не є вичерпним і може бути продовжений. Розуміння правової природи цих видів договорів, їх правильне застосування означає гарантію уникнення можливих непорозумінь між сторонами договору.
   
   У разі виникнення конфлікту між сторонами укладеного договору необхідно чітко визначити, який саме вид договору між ними було укладено, адже від цього залежить, норми якого законодавства будуть застосовуватися при вирішенні спору, оскільки законодавство про працю поширюється тільки на осіб, що уклали трудовий, а не цивільно-правовий договір.
   
По материалам ГУ Міндоходів у Волинській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Леся
21.03.14 08:20

Спасибо огромное за таблицу. Для бухгалтера и кадровика в одном лице очень важная и полезная информация.

Ответить
  • бух
21.03.14 08:57

да сто лет уже этой таблице....

Ответить
  • 2209
21.03.14 10:46

Тільки податківці цього не знають, тільки терор влаштовують

Ответить
  • Марта
21.03.14 11:28

З таблиці : прприйнятті на роботу потрібні:Документ, що посвідчує особу (паспорт, військовий квиток, свідоцтво про народження, довідка з місць відбування покарання), трудова книжка, довідка про ідентифікаційний номер фізичної особи, , документ про фахову підготовку (якщо робота потребує такої підготовки), довідка про стан здоров'я (у випадках, передбачених законодавством. В мене питання про свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування поділіться колеги , ви всі вимагаєте це свідоцтво при прийнятті на роботу?

Ответить
  • Helen
21.03.14 13:03

Да, с этого года необходимо при принятии на работу требовать свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Если у принимаемого работника его нет, тогда выдача свидетельства возложена на предприятие.Заполненую анкету формы 8 предприятие относит в ПФ самостоятельно.

Ответить
  • Елена
21.03.14 13:16

Спасибо! Очень полезная информация.

Ответить
  • Елена
21.03.14 15:06

Helen, а подскажите пожалуйста, где можно об этом подробнее почитать? Может есть какая-то ссылочка?

Ответить
  • а у нас
21.03.14 16:02

А сумісники? Трудова не потрібна, запис - не обов"язковий. Таблиця - не вичерпна відповідь!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям