Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.03.14
1533 0 Печатать

Налоговый долг налогоплательщика, который ликвидируется, взимается в порядке очередности

   Ухвала Донецького апеляційного адміністративного суду від 12.03.2014 № 805/18073/13-а
   
   Стягнення коштів з рахунків платника податків, що ліквідується в установах банків, обслуговуючих платника податків, з податку на прибуток та ПДВ задовольняються у порядку черговості, визначеному статтею 112 Цивільного кодексу України. А саме — у третю чергу.
   
   На це, зокрема, звернув увагу апеляційний суд, погодившись із судом першої інстанції, що позовні вимоги податкового органу про стягнення коштів із банківських рахунків, на яких акумулюються кошти підприємства, що ліквідується, є такими, що не підлягають задоволенню.
   
   Крім цього, суд нагадав, що норми пункту 97.2. Податкового кодексу України також передбачають використання майна платника податків, який ліквідується в черговості, визначеній відповідно до законів України.
   
   Відповідно, задоволенням зазначених вимог податкового органу в цій справі може бути порушена черговість вимог інших кредиторів. Адже стягнення коштів з банківських рахунків відбувається негайно після направлення податковим органом до банківської установи платіжної вимоги без дотримання порядку черговості задоволення кредиторських вимог.
По материалам Головбух 24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям