Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.03.14
1370 0 Печатать

При приобретении в течение года объектов жилой недвижимости следует уточнить ранее поданную декларацию

   Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової нерухомості на території України.
   
   Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку на нерухоме майно станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до контролюючого органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію за формою, затвердженою наказом Міндоходів від 05.12.2013 р. №766, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
   
   Юридичні особи сплачують податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
   
   Щодо новоствореного (нововведеного) об'єкта житлової нерухомості декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт.
   
   У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а для нового власника - починаючи з місяця, в якому виникло право власності.
   
   Тобто, у разі придбання юридичною особою нового об’єкта житлової нерухомості або при переході права власності на об'єкт житлової нерухомості протягом звітного року, така особа зобов’язана протягом місяця з дати зазначених змін подати до контролюючого органу за місцезнаходженням об'єкта уточнюючу податкову декларацію з врахуванням змін. При цьому відповідну відмітку щодо уточнення показників слід зробити в пунктах 03 та 22 заголовної частини уточнюючої декларації, та показники у колонках 5 - 9 заповнити з дня календарного місяця, в якому починають, та/або до дня календарного місяця, в якому припиняють діяти зазначені зміни.
   
   У разі виникнення відповідних змін щодо об’єктів житлової нерухомості у фізичних осіб, то контролюючий орган зобов’язаний самостійно направити нові повідомлення-рішення власникам нерухомості після отримання відповідної інформації про перехід права власності.
По материалам ГУ Міндоходів у Львівській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям