Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.03.14
1359 19 Печатать

Расчет корректировки: исправление ошибок

   Податкова накладна складається у день виникнення податкових зобов’язань продавця та є податковим документом. Вона одночасно відображається у податкових зобов’язаннях і реєстрі виданих податкових накладних продавця та реєстрі отриманих податкових накладних покупця.
   
   Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника і отримувача підлягають відповідному коригуванню.
   
   Пунктом 20 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, визначено, що у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань постачальник товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної.
   
   Враховуючи те, що податкова накладна є розрахунковим документом, яка підтверджує факт придбання товарів (послуг) та є підставою для нарахування податкового кредиту, а у разі здійснення коригування сум ПДВ, розрахунок коригування є невід’ємною частиною такої податкової накладної, то виправлення помилок у розрахунку коригування не допускається.
По материалам ГУ Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Скажикака
28.03.14 07:02

Не поняла ничего. Объясните плз популярно...

Ответить
  • виктория
28.03.14 07:07

кручу-верчу, запутать хочу.....

Ответить
  • Ольга
28.03.14 07:14

и что?!? к чему это было...

Ответить
  • ****
28.03.14 07:18

ГУ Міндоходів у Тернопільській області приступило к утилизации легких наркотиков, с понедельника притупят к средним - ждем перлов))) Тернопольжжет)), к стати налоговая накладная не является расчетным документом!!!! по ней не переходит право собственности!! Н/Н вы писывается на аванс - где вашу дивизию переход права собственности!!!

Ответить
  • marja
28.03.14 07:25

может они имели ввиду, что если допущена ошибка в налоговой накладной, то исправить ее выписав корректировку нельзя.

Ответить
  • ****
28.03.14 07:30

Да отмените регистрацию в ЕРНН !!!

Ответить
  • Лара
28.03.14 07:36

"**** 28.03.2014 09:18:30 ГУ Міндоходів у Тернопільській області приступило к утилизации легких наркотиков, с понедельника притупят к средним - ждем перлов))) Тернопольжжет)), к стати налоговая накладная не является расчетным документом!!!! по ней не переходит право собственности!! Н/Н вы писывается на аванс - где вашу дивизию переход права собственности!!" :))) 100%

Ответить
  • Flora
28.03.14 07:44

Все ясно: если ошибка в налоговой накладной, то исправляем корректировкой. Саму корректировку исправить нельзя. Корректировка показывает как изменится налоговая. И если все-таки есть ошибка в корректировке, то следует сделать еще одну корректировку уже на откорректированную налоговую накладную.

Ответить
  • Бухг
28.03.14 08:00

Истерический смех, коректируем коректируемое откоретировав некоректируемое, ужас какой.

Ответить
  • Санек
28.03.14 08:32

--Враховуючи те, що податкова накладна є розрахунковим документом, яка підтверджує факт придбання товарів (послуг)-- вот эта фраза убила наповал) я, скорей всего, чего-то не доучил в институте))

Ответить
  • ИринаМ
28.03.14 09:33

а меня смутило другое "...то виправлення помилок у розрахунку коригування не допускається." это ж каким умом это придумано, позорище прям какое-то

Ответить
  • Алёна
28.03.14 09:36

Санек, здесь с 20-ти летним стажем мозги закипают, не с только от работы, как от текста законов и изменений на них.

Ответить
  • Вредная
28.03.14 13:07

Скоро можна буде книгу видавати "Перли ГУ Міндоходів у Тернопольській області". От цікаво, ці "шедеври" хоч хтось читає перед тим як "випусти в люди"?

Ответить
  • Александра
28.03.14 19:20

Тернопольская ГУ Миндоходов "СКАТАЛА" из вопросов-ответов из "Единой базы налоговых знаний. Вот, что там содержится: Коротка: Враховуючи те, що податкова накладна є розрахунковим документом, яка підтверджує факт придбання товарів (послуг) та є підставою для нарахування податкового кредиту, а у разі здійснення коригування сум ПДВ, відповідно до 192.1 ст. 192 ПКУ, розрахунок коригування до податкової накладної є невід’ємною частиною такої податкової накладної, то виправлення помилок у розрахунку коригування не допускається. Повна: Відповідно до п. 201.4 ст. 201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова накладна складається у день виникнення податкових зобов’язань продавця. Згідно з п. 201.6 ст. 201 ПКУ податкова накладна є податковим документом і одночасно відображається у податкових зобов’язаннях і реєстрі виданих податкових накладних продавця та реєстрі отриманих податкових накладних покупця. Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню (п. 192.1 ст. 192 ПКУ). Пунктом 20 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30.01.2014 за № 185/24962, визначено, що у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань відповідно до ст. 192 р. V ПКУ постачальник товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі – розрахунок коригування) за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної. Враховуючи те, що податкова накладна є розрахунковим документом, яка підтверджує факт придбання товарів (послуг) та є підставою для нарахування податкового кредиту, а у разі здійснення коригування сум ПДВ, відповідно до 192.1 ст. 192 ПКУ, розрахунок коригування є невід’ємною частиною такої податкової накладної, то виправлення помилок у розрахунку коригування не допускається.

Ответить
  • Александра
28.03.14 19:25

Так, что ЭТО "перлы" более высокой инстанции... Люди, готовившие от ИМЕНИ Тернопольской ГУ ответ, явно не имеют понятия, что......налоговая накладная НЕ ЯВЛЯЕТСЯ....РАСЧЕТНЫМ документом... Да, уж, хотели видеть в наших органах МОЛОДЕЖЬ.....Вот и имеете...(((

Ответить
  • tanny1
30.03.14 15:44

Дорогие коллеги, если бы не наши с вами мозги, понять это тяжело с первого раза чтения "документа". Такое ощущение, что там у них практикантов много, вот им и дают домашнее задание, типа "а что вы думаете по поводу такого то пункта ПКУ". и получаем мы с вами мини-сочинение на вольную тему))

Ответить
  • Лариса
30.03.14 18:37

Я так поняла, что если ошибка допущена в "розрахунку коригування", то исправлять ее нужно еще одним "розрахунком коригування", составленным к налоговой накладной (не к "розрахунку коригування")

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям