Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О деятельности операторов государственных лотерей в Украине

О деятельности операторов государственных лотерей в Украине



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 23.09.2014 р. N 491/4/99-99-07-09-13
   
   Про діяльність операторів державних лотерей в Україні

   ДФС України розглянула лист МФУ від 14.08.2014 р. N 31-14040-13-27/21124 щодо діяльності операторів держлотерей в Україні та повідомляє таке.
   
   Відповідно до п. 24 ст. 9 Закону України від 01.06.2000 р. N 1775-III "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" випуск та проведення лотерей підлягає ліцензуванню.
   
   Водночас основні засади держрегулювання лотерейної сфери в Україні встановлюються Законом України від 06.10.2012 р. N 5204-VI "Про державні лотереї в Україні" (далі - Закон). Згідно зі ст. 15 Закону оператори лотерей, що провадили діяльність з випуску та проведення державних лотерей до моменту набрання чинності Законом (з дня, наступного за днем опублікування), діють на підставі отриманих ліцензій до моменту закінчення їх дії.
   
   За інформацією, розміщеною на офіційному веб-сайті МФУ, ліцензії на випуск та проведення лотерей отримали: ПАТ "Державний ощадний банк України"; ТОВ "М. С. Л."; ПрАТ "Патріот"; підприємство з 100 % іноземними інвестиціями "Українська Національна Лотерея".
   
   Також зазначаємо, що у лютому - березні 2014 р. термін дії ліцензій вказаних суб'єктів господарювання закінчився.
   
   Разом із тим згідно з частиною сьомою ст. 15 Закону КМУ доручено прийняти нормативно-правові акти відповідно до цього Закону та забезпечити перегляд і скасування органами державної виконавчої влади їх нормативних актів, що суперечать цьому Закону.
   
   Крім того, ст. 15 Закону також передбачено, що у разі відсутності нормативно-правових актів, необхідних для отримання нових ліцензій, оператори лотерей, що провадили діяльність з випуску і проведення державних лотерей до моменту набрання чинності Законом на підставі виданих ліцензій, продовжують свою діяльність до отримання нових ліцензій, але не більше як на три місяці з моменту набрання чинності зазначеними нормативно-правовими актами.
   
   Також у частині третій ст. 15 Закону зазначено, що організатори будь-яких ігор, що провадяться ними на момент набрання чинності цим Законом, правила проведення яких відповідають ознакам лотереї, зобов'язані припинити їх проведення протягом одного календарного місяця з дня набрання чинності цим Законом.
   
   Повідомляємо, що на сьогодні Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС України розслідується кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого частиною третьою ст. 212 ККУ, стосовно посадових осіб оператора державних лотерей України.
   
   В. о. Голови
   
А. Макаренко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям