Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О необходимости физическому лицу-предпринимателю выписывать каждому контрагенту товарно-транспортную накладную при предоставлении транспортных услуг

О необходимости физическому лицу-предпринимателю выписывать каждому контрагенту товарно-транспортную накладную при предоставлении транспортных услуг



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС у ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
    ЛИСТ
   
   від 29.10.2015 р. № 625/Ш/02-32-17-01-17

   Головне управління ДФС у Вінницькій області розглянуло звернення «----» щодо необхідності фізичній особі-підприємцю виписувати кожному контрагенту товарно-транспортну накладну при наданні транспортних послуг.
   
   Перелік документів, необхідних для здійснення перевезення вантажу автомобільним транспортом у внутрішньому сполученні, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25.02. 2009 р. № 207(зі змінами та доповненнями), відповідно до п. 1 якої, для водія юридичної або фізичної особи - підприємця, що здійснює вантажні перевезення на договірних умовах, в наявності серед інших документів має бути товарно-транспортна накладна. Застосування зазначених форм первинного обліку всіма суб’єктами господарської діяльності незалежно від форм власності є обов’язковим.
   
   Відповідно до «Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні», затверджених наказом Мінтрансу України від 14.10.97 р. № 363 (зі змінами та доповненнями) та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 20.02.1998 р. за № 128/2568 (далі - Правила ), товарно-транспортна накладна - це єдиний для всіх учасників транспортного процесу юридичний документ, що призначений для списання товарно-матеріальних цінностей, обліку на шляху їх переміщення, оприбуткування, складського, оперативного та бухгалтерського обліку, а також для розрахунків за перевезення вантажу та обліку виконаної роботи. Крім того, первинна транспортна документація відноситься до первинних документів, на підставі яких ведеться бухгалтерський облік.
   
   Правила перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні визначають права, обов’язки і відповідальність власників автомобільного транспорту - перевізників та вантажовідправників і вантажоодержувачів - замовників.
   
   Отже, товарно-транспортна накладна відноситься до первинної транспортної документації, ведення форм якої для всіх суб'єктів господарської діяльності незалежно від форм власності є обов'язковим.
   
   Перший заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області
Р.В.Осмоловський

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям