Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О периодичности издания Государственного реестра регистраторов расчетных операций

О периодичности издания Государственного реестра регистраторов расчетных операций



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 28.12.2015 р. № 27906/Т/99-99-22-07-03-15

   
   Державна фіскальна служба України розглянула лист [...] щодо періодичності видання Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій та у межах компетенції повідомляє.
   
   Закон України від 06 липня 1995 року N 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (далі - Закон N 265) визначає правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.
   
   Державний реєстр РРО - перелік моделей РРО та їх модифікацій, які мають підтвердження відповідності вимогам діючих державних технічних регламентів та стандартів згідно із Законом України "Про підтвердження відповідності", а також відповідають вимогам нормативних актів України, і такі РРО дозволені для застосування у сфері, визначеній Законом N 265.
   
   Відповідно до ст. 12 Закону N 265 на території України у сферах, визначених цим Законом, дозволяється реалізовувати та застосовувати лише ті РРО вітчизняного та іноземного виробництва, які включені до Державного реєстру РРО та конструкція і програмне забезпечення яких відповідає конструкторсько-технологічній та програмній документації виробника. Положення про Державний реєстр РРО, а також Положення про порядок технічного обслуговування та ремонту РРО затверджуються Кабінетом Міністрів України за поданням центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної економічної, фінансової політики.
   
   Постановою Кабінету Міністрів України від 29.08.2002 N 1315 "Про затвердження Положення про Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій" (далі - Постанова N 1315) затверджено порядок ведення та порядок включення моделей РРО до Державного реєстру.
   
   Рішення про включення моделей до Державного реєстру приймає Державна фіскальна служба України за наявності позитивного висновку технічної комісії. Копія рішення надсилається уповноваженій організації.
   
   Державний реєстр або зміни до нього оприлюднюються у 10-денний строк після їх затвердження ДФС на її офіційному сайті та у визначених нею друкованих засобах масової інформації.
   
   Модель РРО включається до Державного реєстру РРО за поданням заявника (розробників, виробників РРО).
   
   Враховуючи викладене, періодичність внесення змін до Державного реєстру РРО напряму залежить від надходження до ДФС заяв від розробників та виробників РРО, але не рідше одного разу на квартал. Остання редакція Державного реєстру РРО, затвердженого наказом ДФС від 29.10.2015 N 829, розміщена на офіційному сайті ДФС в розділі "Довідники/реєстри".
   
   
   Перший заступник Голови
С. В. Білан

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям