Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке исправления ошибки, допущенной при составлении налоговой накладной и регистрации ее в Едином реестре налоговых накладных

О порядке исправления ошибки, допущенной при составлении налоговой накладной и регистрации ее в Едином реестре налоговых накладных



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 11.01.2016 р. № 130/Б/99-99-19-03-02-14
   
   Про розгляд звернення

   
   Державна фіскальна служба України розглянула звернення платника податку щодо порядку виправлення помилки, допущеної при складанні податкової накладної і реєстрації її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН), яке надійшло на Урядову "гарячу лінію", та повідомляє.
   
   Пунктом 192.1 статті 192 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) визначено, що у випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, у тому числі не пов’язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, складається розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі - розрахунок коригування).
   
   Порядок заповнення податкової накладної затверджено наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 р. N 957, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.10.2014 р. за N 1235/26012 (далі - Порядок N 957).
   
   Відповідно до пункту 5 Порядку N 957 у першій частині порядкового номера податкової накладної зазначається цифровий номер, який відповідає послідовному номеру складеної платником податкової накладної протягом певного періоду.
   
   Облік (нумерація) складених податкових накладних ведеться платником податку на додану вартість у довільних формі та порядку.
   
   Водночас не допускається складання платником ПДВ за однією датою податкових накладних з однаковим порядковим номером.
   
   Таким чином, складання платником ПДВ податкових накладних з однаковими порядковими номерами, але з різними датами складання, не вважається помилкою.
   
   Згідно з пунктом 21 Порядку N 957 у випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, не пов'язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, відповідно до статті 192 ПКУ постачальник (продавець) товарів/послуг складає розрахунок коригування за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної.
   
   При цьому не допускається виправлення даних щодо дати складання податкової накладної та її порядкового номера.
   
   
   Голова
Р. М. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям