Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке налогообложения налогом на добавленную стоимость транспортно-экспедиторской деятельности

О порядке налогообложения налогом на добавленную стоимость транспортно-экспедиторской деятельности



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 14.12.2015 р. № 26551/6/99-99-19-03-02-15
   
   Про розгляд звернення

   
   Державна фіскальна служба України розглянула звернення платника щодо порядку оподаткування податком на додану вартість транспортно-експедиторської діяльності та, керуючись статтею 52 розділу ІІ Податкового кодексу України, та повідомляє.
   
   Законом України від 01 липня 2004 року № 1955-IV «Про транспортно-експедиторську діяльність» транспортно-експедиторська діяльність визначена, як підприємницька діяльність із надання транспортно-експедиторських послуг з організації та забезпечення перевезень експортних, імпортних, транзитних або інших вантажів.
   
   Учасники транспортно-експедиторської діяльності – клієнти, перевізники, експедитори, транспортні агенти, порти, залізничні станції, об'єднання та спеціалізовані підприємства залізничного, авіаційного, автомобільного, річкового та морського транспорту, митні брокери та інші особи, що виконують роботи (надають послуги) при перевезенні вантажів.
   
   Експедитор – суб'єкт господарювання, який за дорученням клієнта та за його рахунок виконує або організовує виконання транспортно-експедиторських послуг, визначених договором транспортного експедирування.
   
   Клієнт – споживач послуг експедитора (юридична або фізична особа), який за договором транспортного експедирування самостійно або через представника, що діє від його імені, доручає експедитору виконати чи організувати або забезпечити виконання визначених договором транспортного експедирування послуг та оплачує їх, включаючи плату експедитору.
   
   У разі коли експедитор від свого імені доручає іншому експедитору виконати чи організувати або забезпечити виконання визначених договором транспортного експедирування послуг та оплачує їх, то по відношенню до такого експедитора він стає клієнтом, тобто споживачем послуг експедитора.
   
   Порядок оподаткування податком на додану вартість транспортно-експедиторської діяльності, що надається в межах виконання договорів міжнародного перевезення вантажів або перевезення вантажів митною територією України, детально роз’яснено в Узагальнюючій податковій консультації щодо порядку оподаткування податком на додану вартість транспортно-експедиторської діяльності, затвердженій наказом ДПС України від 06.07.2012 № 610.
   
   
   Голова
Р.М. Насіров

   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям