Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке налогообложения НДС работ по техническому обслуживанию систем охранной и пожарной сигнализации, которые планирует осуществлять резидент в Посольстве Украины в Грузии

О порядке налогообложения НДС работ по техническому обслуживанию систем охранной и пожарной сигнализации, которые планирует осуществлять резидент в Посольстве Украины в Грузии



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   
   від 03.02.2015 р. № 2210/6/99-99-19-03-02-15
   
   Про надання відповіді

   
   
   Державна фіскальна служба України розглянула звернення платника податку щодо порядку оподаткування ПДВ робіт із технічного обслуговування систем охоронної і пожежної сигналізації, які планує здійснювати резидент у Посольстві України в Грузії, та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), повідомляє.
   
   Відповідно до підпункту „б” пункту 185.1 статті 185 ПКУ об'єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 ПКУ.
   
   Постачання послуг - будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності (підпункт 14.1.185 пункту 14.1 статті 14 ПКУ).
   
   Пунктами 186.2 - 186.4 статті 186 ПКУ визначено категорії послуг, місце постачання яких визначається залежно від місця реєстрації постачальника або отримувача відповідних послуг, або від місця фактичного надання відповідних послуг.
   
   Відповідно до пункту 186.4 статті 186 ПКУ місцем постачання послуг є місце реєстрації постачальника, крім операцій, зазначених у пунктах 186.2 і 186.3 статті 186 ПКУ.
   
   Підпунктом 186.2.2 пункту 186.2 статті 186 ПКУ визначено, що місцем постачання послуг, пов'язаних з нерухомим майном, є фактичне місцезнаходження нерухомого майна.
   
   Враховуючи викладене, операції із технічного обслуговування систем охоронної і пожежної сигналізації, які планує здійснювати резидент у Посольстві України в Грузії, не є об’єктом оподаткування ПДВ, якщо вони пов’язані з нерухомим майном.
   
   У разі якщо зазначені послуги не належать до переліку операцій, зазначених у пунктах 186.2 і 186.3 статті 186 ПКУ, то місце постачання таких послуг визначається відповідно до пункту 186.4 статті 186 ПКУ, а саме як місце реєстрації постачальника таких послуг, а такі послуги підлягають оподаткуванню у загальновстановленому порядку.
   
   
   Голова
Р. М. Насіров

   
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям