Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке определения базы налогообложения НДС в случае введения дополнительного импортного сбора

О порядке определения базы налогообложения НДС в случае введения дополнительного импортного сбора



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 20.01.2015 р. № 2806/7/99-99-25-01-17
Керівникам митниць

   
Щодо порядку нарахування додаткового імпортного збору

    У зв’язку зі зверненням Американської Торгівельної Палати щодо порядку визначення бази оподаткування податком на додану вартість у разі запровадження додаткового імпортного збору повідомляємо.
   
    Законами України «Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року» від 28.12.2014 № 73-VIII та «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо стабілізації платіжного балансу» від 28.12.2014 № 74-VIII передбачено запровадження додаткового імпортного збору після завершення консультацій з міжнародними фінансовими організаціями та опублікування відповідного рішення Кабінету Міністрів України.
   
    У відповідності до цих законів додатковий імпортний збір включено до переліку особливих видів мита, які, в свою чергу, є різновидом мита (стаття 271 Митного кодексу України).
   
    Відповідно до пункту 190.1 статті 190 Податкового кодексу України базою оподаткування для товарів, що ввозяться на митну територію України, є договірна (контрактна) вартість, але не нижче митної вартості цих товарів, визначеної відповідно до розділу III Митного кодексу України, з урахуванням мита та акцизного податку, що підлягають сплаті і включаються до ціни товарів.
   
    Таким чином, у разі набрання чинності вищезазначених законів при нарахуванні податку на додану вартість до бази оподаткування цим податком включаються суми додаткового імпортного збору.
   
    Заступник голови
А.В. Макаренко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям