Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке регистрации отрицательных расчетов корректировок количественных и стоимостных показателей к налоговым накладным, выписанных до 01.02.2015 г.

О порядке регистрации отрицательных расчетов корректировок количественных и стоимостных показателей к налоговым накладным, выписанных до 01.02.2015 г.



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
    ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
    ЛИСТ
   
    від 21.10.2015 р. № 3507/10/20-40-15-01-15

   Загальні правила реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, зокрема термін їх реєстрації в ЄРПН, встановлений пунктом 201.10 статті 201 розділу V Податкового кодексу України (далі - Кодекс), залишилися без змін.
   
   Законом України від 16 липня 2015 року N 643-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" (далі - Закон N 643) деталізовано порядок реєстрації в ЄРПН розрахунків коригування до податкових накладних, зокрема, визначено відповідальну особу за реєстрацію в ЄРПН розрахунку коригування. Так, відповідно до пункту 192.1 статті 192 Кодексу розрахунок коригування, складений постачальником товарів/послуг до податкової накладної, яка видана їх отримувачу - платнику податку, підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних:
   
   постачальником (продавцем) товарів/послуг, якщо передбачається збільшення суми компенсації їх вартості на користь такого постачальника або якщо коригування кількісних та вартісних показників у підсумку не змінює суму компенсації;

   отримувачем (покупцем) товарів/послуг, якщо передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, для чого постачальник надсилає складений розрахунок коригування отримувачу. При цьому постачальник товарів/послуг має право зменшити суму податкових зобов'язань за таким розрахунком коригування після його реєстрації в ЄРПН отримувачем.
   
   Зазначимо, що більш детально, питання що зазначене в зверненні ТОВ «АПК «Україна» розглянуто в листі ДФС України від 17.09.2015 №8781/Ч/99-99-19-03-02-14.
   
   В.о. начальника
І.А. Сагайдак

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям