Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке регистрации налоговых накладных

О порядке регистрации налоговых накладных



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 26.02.2016 р. № 1177/10/20-40-15-02-18

   
   
   Відповідно до вимог пп. 4 п. 34 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до 31 липня 2015 року зареєстрованим платникам податку, що застосовують звітний (податковий) період місяць, сума податку, на яку такий платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних автоматично збільшується контролюючим органом, без проведення перевірок, передбачених статтею 200 цього Кодексу, на суму від'ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, та суму непогашеного від'ємного значення попередніх звітних (податкових) періодів на кінець поточного звітного (податкового) періоду, що зазначено в податковій звітності з податку на додану вартість, у якій відображаються розрахунки з бюджетом, за червень 2015 року. На таку суму платником податку збільшується розмір суми податкового кредиту за звітний (податковий) період (липень 2015 року).
   
   Відповідно до пункту 34 підрозділу 2 розділу XX Кодексу після "обнуління" показників формули реєстраційна сума збільшується на суму від'ємного значення, що задекларована платником податків виключно у рядках 24 та 31 податкової декларації з ПДВ за червень 2015 року, та не перераховується надалі у зв'язку з уточненням показників податкової звітності платника.
   
   Водночас повідомляємо, що збільшення реєстраційної суми на суму задекларованого платником від’ємного значення податку, непогашеного станом на 01.07.2015 р. на виконання вимог пп. 4 п. 34 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ проводиться автоматизовано на рівні ДФС України.
   
   Крім того, у 2015 році результати уточнення показників податкової звітності з ПДВ підлягали відображенню у податковій звітності з ПДВ згідно з правилами, визначеними розділом VI Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 № 966 (далі - Порядок № 966).
   
   Враховуючи вимоги п. 6 розділу VI Порядку № 966 результати уточнення показників звітності за червень 2015 року в частині збільшення рядка 24 декларації з податку на додану вартість підлягають відображенню в податковій декларації того звітного періоду, в якому було подано уточнюючий розрахунок (тобто в декларації за липень 2015 року).
   
   
   Заступник начальника
Н.В. Свєтош

   
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям