Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке заполнения налогового расчета формы N 1ДФ

О порядке заполнения налогового расчета формы N 1ДФ



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 19.08.2014 р. N 2006/7/99-99-17-02-01-15
   
   Щодо порядку заповнення податкового розрахунку форми N 1ДФ

   Державна фіскальна служба України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), розглянула лист <...> щодо порядку заповнення податкового розрахунку за формою N 1ДФ і повідомляє таке.
   
   Відповідно до ст. 119 Кодексу законів про працю України на час виконання державних або громадських обов'язків, якщо за чинним законодавством України ці обов'язки можуть здійснюватись у робочий час, працівникам гарантується збереження місця роботи (посади) і середнього заробітку.
   
   Працівникам, які залучаються до виконання обов'язків, передбачених законами України "Про військовий обов'язок і військову службу" і "Про альтернативну (невійськову) службу", надаються гарантії та пільги відповідно до цих законів.
   
   Згідно з пп. 14.1.48 п. 14.1 ст. 14 ПКУ заробітна плата для цілей розділу IV ПКУ - це основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв'язку з відносинами трудового найму згідно із законом.
   
   Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ) затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 р. N 49, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.02.2014 р. за N 228/25005 (далі - Порядок).
   
   Пунктом 3.6 Порядку передбачено, що у графі 5 "Ознака доходу" зазначається ознака доходу згідно з довідником ознак доходів, наведеним у додатку до цього Порядку.
   
   Відповідно до довідника ознак доходів фізичних осіб доходи, що нараховані у вигляді середньої заробітної плати призваним на військову службу співробітникам за період їх мобілізації, відображаються за ознакою доходу "101".
   
   Голова
   
І. О. Білоус

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям