Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке заполнения налоговой накладной в случае предоставления услуг неплательщикам НДС

О порядке заполнения налоговой накладной в случае предоставления услуг неплательщикам НДС



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 16.02.2015 р. N 3111/6/99-99-19-03-02-15

   ДФС України розглянула лист щодо порядку заповнення податкової накладної у разі надання послуг неплатникам ПДВ і повідомляє.
   
   Законом України від 28 грудня 2014 року N 71-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи", який набув чинності 1 січня 2015 року, внесено зміни до Податкового кодексу України (далі - Кодекс), зокрема передбачено складання усіх податкових накладних / розрахунків коригування до них в електронній формі з обов'язковою їх реєстрацією в Єдиному реєстрі податкових накладних (пункт 201.1 статті 201 Кодексу).
   
   Пунктом 12 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 р. N 957 "Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної", зі змінами та доповненнями, передбачено, що у разі постачання товарів/послуг отримувачу (покупцю), який не зареєстрований як платник податку, у рядку "Особа (платник податку) - покупець" зазначається "Неплатник", у рядку "Індивідуальний податковий номер покупця" відображається умовний індивідуальний податковий номер "100000000000", а у рядку "Вид цивільно-правового договору" - відповідно вид договору, його номер та дата.
   
   Згідно з пунктом 9 Порядку такі накладні реєструються в ЄРПН та не видаються отримувачу (покупцю) товарів/послуг. У верхній лівій частині такої податкової накладної робиться відповідна помітка "X" та зазначається тип причини 02 - постачання неплатнику податку.
   
   Також повідомляємо, що вказані норми діють з моменту прийняття Кодексу та до цього часу змінювалися лише редакційно.
   
   Голова
   
І. Білоус

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям