Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О предоставлении ЦСО подменного РРО в случае задержки гарантийного ремонта РРО более семи рабочих дней

О предоставлении ЦСО подменного РРО в случае задержки гарантийного ремонта РРО более семи рабочих дней



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
    ЛИСТ
   
   від 02.11.2015 р. № 23229/6/99-99-22-07-03-15
   
   Про розгляд листа

   Державна фіскальна служба України розглянула лист … щодо надання ЦСО підмінного РРО у разі затримки гарантійного ремонту РРО більше семи робочих днів та повідомляє.
   
   Статтею 2 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) визначено, що центр сервісного обслуговування (далі – ЦСО) – суб'єкт господарювання, який за договором з постачальником надає послуги щодо введення в експлуатацію, технічного обслуговування, гарантійного, післягарантійного ремонту реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО).
   
   Відповідно до статті 5 Закону № 265 на період виходу з ладу РРО та здійснення його ремонту або у разі тимчасового (не більше 7 робочих днів) відключення електроенергії передбачено можливість проведення розрахункових операцій з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного РРО.
   
   Статтею 14 Закону № 265 встановлено обов’язки ЦСО:
   
   1) провадити свою діяльність відповідно до Положення про порядок технічного обслуговування та ремонту РРО, затвердженого Кабінетом Міністрів України;
   
   2) у разі виходу з ладу РРО забезпечувати відновлення його роботи протягом 7 робочих днів;
   
   3) при здійсненні технічного обслуговування або ремонту РРО забезпечувати відповідність їх конструкції та програмного забезпечення конструкторсько-технологічній та програмній документації виробника;
   
   4) у разі незабезпечення гарантійного ремонту РРО не пізніше сьомого робочого дня з дня прийняття в ремонт РРО ввести в експлуатацію належним чином зареєстрований на суб'єкта господарювання резервний РРО.
   
   Відповідно до статей 7 та 8 Закону № 265 наказом Міністерства доходів і зборів України від 28.08.2013 № 417 "Про затвердження нормативно-правових актів щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій" затверджено Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги) (далі – Порядок).
   
   Пунктом 20 підрозділу 2 розділу II Порядку передбачено, що реєстрація резервного РРО проводиться в такому самому порядку, як і реєстрація основного РРО.
   
   Враховуючи викладене, ДФС поділяє пропозицію …: для забезпечення суб'єктом господарювання виконання вимог статті 5 Закону 265, у разі затримки гарантійного ремонту РРО більше семи робочих днів, ЦСО на прохання суб'єкта господарювання (за відсутності у нього резервного РРО) повинен передати власний підмінний РРО. Суб'єкт господарювання спільно з ЦСО відповідно до Порядку реєструють переданий РРО в органах ДФС та вводять його в експлуатацію.
   
   Голова
Р.М. Насіров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям