Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О предоставлении налоговой консультации по вопросу внесения сведений в приложение 6 декларации акцизного налога

О предоставлении налоговой консультации по вопросу внесения сведений в приложение 6 декларации акцизного налога



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 22.10.2015 р. N 9817/Б/99-99-21-05-14
   
   Про надання податкової консультації з питання внесення відомостей до додатка 6 декларації акцизного податку

   Форму, порядок заповнення та подання декларації акцизного податку (далі - Декларація) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 N 14, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 30.01.2015 за N 105/26550 (далі - наказ N 14).
   
   Відповідно до підпункту 14.1.5 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) алкогольні напої - продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 відсотка об'ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2204, 2205, 2206, 2208 згідно з УКТ ЗЕД, а також з вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць та більше, які зазначені у товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД.
   
   Порядок заповнення додатка 6 "Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб'єктами роздрібної торгівлі підакцизних товарів" до Декларації (далі - додаток 6) визначено у пункті 6 розділу V Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затвердженого наказом N 14. При цьому підакцизні товари підлягають відображенню в додатку 6 таким чином:
   
   рядок 1 - лікеро-горілчана продукція. За ДСТУ 4257:2003 лікеро-горілчаний напій визначається як спиртний напій міцністю від 1,2 до 60 відсотків об'ємних одиниць, виготовлений змішуванням спирту етилового ректифікованого з напівфабрикатами та інгредієнтами. У цьому рядку зазначаються горілки та лікеро-горілчані напої. Горілки поділяються на горілки та горілки особливі. Лікеро-горілчані напої в свою чергу поділяються на групи: лікери, наливки, настоянки, бальзами, аперитиви, коктейлі, напої десертні;
   
   рядок 2 - виноробна продукція, інші спиртові дистиляти, продукти з вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць та більше. Виноробна продукція - вина виноградні натуральні, вина натуральні кріплені, шампанські, ігристі, газовані, вермути, бренді, сусло виноградне та інші виноматеріали, коньяки, інші алкогольні напої з винограду, плодів та ягід (підпункт 14.1.26 пункту 14.1 статті 14 Кодексу). На підставі цього у рядку 2 зазначають інші алкогольні напої, отримані шляхом переробки та збродження плодів та ягід, соків плодово-ягідних за спеціальною технологією міцністю до 8,5 відсотка об'ємних одиниць, а саме: сидри, перрі тощо. Також у рядку 2 вказують інші спиртові дистиляти - віскі, ром, джин, текіла, продукти з вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць та більше та інші товари, які не відносяться до рядка 1.
   
   Отже, відомості про вартість реалізованих у роздрібній торговельній мережі та у мережі громадського харчування віскі, рому та текіли вносяться до рядка 2 "Виноробна продукція, інші спиртові дистиляти, продукти з вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць", а вартість реалізованої Бехерівки як міцного лікеру (міцність 38 відсотків об'ємних одиниць, виробництво Чеської Республіки) - до рядка 1 "Лікеро-горілчана продукція" додатка 6.
   
   Пунктом 1 статті 11 Закону України від 19 грудня 1995 року N 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" визначено, що на лицьовій стороні етикетки кожної пляшки або самої пляшки (іншого посуду) алкогольних напоїв, які реалізуються через торговельну мережу, в доступній для споживача формі згідно з чинним законодавством про мови вказуються загальна та власна назви виробу, вміст спирту (відсотків об'ємних одиниць).
   
   Визначення виду алкогольного напою з метою заповнення відповідних рядків додатка 6 здійснюється на підставі інформації, зазначеної на відповідному виробі.
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям