Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О предоставлении налоговой консультации по вопросам неприятие Акта инвентаризации объемов остатка горючего средствами телекоммуникационной связи и учета Акта инвентаризации остатков горючего в формуле, определенной п. 232.3 ст. 232 НКУ

О предоставлении налоговой консультации по вопросам неприятие Акта инвентаризации объемов остатка горючего средствами телекоммуникационной связи и учета Акта инвентаризации остатков горючего в формуле, определенной п. 232.3 ст. 232 НКУ



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 10.05.2016 р. № 10295/6/99-99-12-03-03-15

   
   
   Про надання податкової консультації з питань неприйняття Акта інвентаризації обсягів залишку пального засобами телекомунікаційного зв’язку та врахування Акта інвентаризації залишків пального у формулі визначеній п. 232.3 ст. 232 Податкового кодексу України
   
    Згідно зі ст. 6 Конституції України органи виконавчої влади здійснюють свої повноваження у встановлених Конституцією межах і відповідно до законів України.
   
   Пунктом 9 підрозділу 5 розділу XX „Перехідні положення” Податкового кодексу України (далі - Кодекс) встановлено, що протягом 20 календарних днів, починаючи з 1 березня 2016 року, платник податку зобов’язаний подати контролюючому органу акт проведення інвентаризації обсягів залишку пального станом на початок дня 1 березня 2016 року (далі – Акт інвентаризації).
   
   Відповідно до розділу ІІІ Порядку заповнення та подання Акта інвентаризації обсягів залишку пального, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 25.02.2016 № 219 (далі - Порядок), який зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 12.03.2016 р. за № 377/28507, – платник податку зобов’язаний у строки, встановлені пунктом 9 підрозділу 5 розділу XX „Перехідні положення” Кодексу, подати до контролюючого органу за основним місцем обліку Акт в електронній формі відповідно до порядку подання податкових документів в електронному вигляді з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису підзвітних осіб, затвердженого в установленому порядку.
   
   Підтвердженням прийняття контролюючим органом Акта є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається платнику податку протягом операційного дня. Датою та часом подання Акта в електронному вигляді до контролюючого органу є дата та час, зафіксовані у квитанції.
   
   Якщо надісланий Акт сформовано з порушенням вимог, передбачених цим Порядком, протягом операційного дня платнику податку надсилається квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі про відмову у прийнятті в електронному вигляді із зазначенням причин. У такому випадку платник податку зобов'язаний усунути відповідні недоліки та повторно подати Акт.
   
   Якщо протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або відмову в прийнятті Акта, такий Акт вважається прийнятим контролюючим органом.
   
   Операційний (банківський) день - частина робочого дня, протягом якої приймаються документи на переказ та на їх відкликання і, за наявності технічної можливості, здійснюється їх обробка, передача та виконання (пп.14.1.133. п. 14.1. ст. 14 Кодексу).
   
   Операційний день для реєстрації акцизних накладних / розрахунків коригування у Реєстрі триває щодня з 8 до 19 години (абз.3 п.2 Порядку ведення Єдиного реєстру акцизних накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року № 114).
   
   Згідно з п. 49.20 ст. 49 Кодексу, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.
   
   Згідно з пунктом 9 підрозділу 5 розділу XX „Перехідні положення” Кодексу та абз. 4 п. 31 Порядку електронного адміністрування реалізації пального, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року № 113, зазначені в акті інвентаризації обсяги залишку пального контролюючий орган враховує у формулі, визначеній пунктом 232.3 статті 232 цього Кодексу, а саме, у розрізі кодів згідно з УКТЗЕД одноразово збільшують показник (åАНакл) за відповідними кодами згідно з УКТЗЕД як обсяг, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування до акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних.
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям