Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О предоставлении разъяснения о плательщиках экологического налога в части арендаторов бензинового генератора

О предоставлении разъяснения о плательщиках экологического налога в части арендаторов бензинового генератора



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 13.01.2015 р. № 311/6/99-99-15-04-02-15
   
   Про надання роз'яснення про платників екологічного податку в частині орендарів бензинового генератора
   
   Державна фіскальна служба України на запит Компанії <...> про платників екологічного податку (далі - Податок) в частині орендарів бензинового генератора повідомляє.
   
   Підпунктом 242.1.1 пункту 242.1 статті 242 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) визначено, що об'єктом оподаткування Податком є обсяг та види забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення.
   
   Стаціонарним джерелом забруднення вважається підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об'єкт, що зберігає свої координати протягом певного часу і здійснює викиди забруднюючих речовин, зокрема в атмосферу (підпункт 14.1.230 пункту 14.1 статті 14 Кодексу).
   
   Відповідно до підпункту 240.1.1 пункту 240.1 статті 240 Кодексу суб'єкти господарювання, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, є платниками Податку.
   
   З огляду на викладене, Державна фіскальна служба України вважає, що оскільки викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря відбуваються під час використання Компанією орендованого генератора - одного із видів стаціонарних джерел забруднення, то Компанія є платником екологічного податку.
   
   Голова
І. Білоус

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям