Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О представлении налоговой декларации в период процедуры ликвидации

О представлении налоговой декларации в период процедуры ликвидации



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 18.03.2016 р. № 5987/6/99-99-19-02-01-15

   
   
   Державна фіскальна служба України, керуючись ст.52 Податкового кодексу України розглянула лист щодо подання податкової декларації в період процедури ліквідації та повідомляє.
   
   Цивільним законодавством встановлено, що юридична особа припиняє свою діяльність в результаті реорганізації або ліквідації.
   
   Щодо особливостей ліквідації банків, то вони встановлені законом про банки і банківську діяльність (ст. 110 Цивільного кодексу України).
   
   Відповідно до ст.2 Закону України «Про банки і банківську діяльність» (далі – Закон) ліквідація банку передбачає процедуру припинення функціонування банку як юридичної особи відповідно до положень Закону та Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».
   
   Процедура ліквідації банку вважається завершеною, а банк ліквідованим з дня внесення запису про це до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Національний банк України вносить запис до Державного реєстру банків про ліквідацію банку на підставі отриманого від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб рішення про затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора (ст. 77 Закону).
   
   Згідно із п.п.137.4.3 п.137.4 ст.137 Кодексу, якщо платник податку ліквідується (у тому числі до закінчення першого податкового (звітного) періоду), останнім податковим (звітним) періодом вважається період, на який припадає дата ліквідації.
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям