Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О признании доходов и расходов у предприятия при переходе с упрощенной системы налогообложения на общую

О признании доходов и расходов у предприятия при переходе с упрощенной системы налогообложения на общую



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
    ЛИСТ
   
   від 10.11.2015 р. № 23920/6/99-99-19-02-02-15

   Державна фіскальна служба України розглянула лист щодо визнання доходу та витрат у підприємства при переході із спрощеної системи оподаткування на загальну і повідомляє.
   
   Відповідно до п.292.1 ст.292 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) доходом платника єдиного податку для юридичної особи є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ст.292 Кодексу.
   
   Згідно з п.п.134.1.1 п.134.1 ст.134 Кодексу об'єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень розділу III «Податок на прибуток підприємств».
   
   Отже, доходи та витрати підприємства при визначенні фінансового результату до оподаткування, в тому числі доходи та витрати при відвантаженні товарів на спрощеній системі оподаткування, якщо частину сплати за такі товари отримано на загальній системі оподаткування, формуються згідно з правилами бухгалтерського обліку.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям