Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О признании налоговой накладной недействительной и заполненной с нарушением, если в ней обязательные реквизиты, которые касаются полного или сокращенного названия продавца и покупателя, соответствуют названию, указанному в уставных документах таких лиц, но размер букв (большие / маленькие) такого названия не совпадает

О признании налоговой накладной недействительной и заполненной с нарушением, если в ней обязательные реквизиты, которые касаются полного или сокращенного названия продавца и покупателя, соответствуют названию, указанному в уставных документах таких лиц, но размер букв (большие / маленькие) такого названия не совпадает



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 02.03.2016 р. № 4701/6/99-99-19-03-02-15
   
   Про розгляд звернення

   
   Державна фіскальна служба України розглянула звернення платника податку щодо визнання податкової накладної недійсною та заповненою з порушенням, якщо в ній обов'язкові реквізити, які стосуються повної або скороченої назви продавця та покупця, відповідають назві, зазначеній у статутних документах таких осіб, але розмір літер (великі/малі) такої назви не співпадає, та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), повідомляє.
   
   Згідно з пп. "в" та пп. "д" п. 201.1 ст. 201 Кодексу у податковій накладній вказуються в окремих рядках обов'язкові реквізити, зокрема повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи, або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг та повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи, або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг.
   
   Податкова накладна, що містить помилки в реквізитах, визначених п. 201.1 ст. 201 Кодексу (крім коду товару згідно з УКТ ЗЕД), які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов'язань, є підставою для віднесення покупцем сум податку до податкового кредиту (п. 201.10 ст. 201 Кодексу).
   
   Враховуючи викладене, у разі якщо обов'язкові реквізити податкової накладної, які стосуються повної або скороченої назви продавця та покупця, відповідають назві, зазначеній в статутних документах таких осіб, але розмір літер (великі/малі) назви не співпадає, то податкова накладна визнається дійсною.
   
   
   
   Голова
Р. М. Насіров

   
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям