Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О расчете авансового взноса по налогу на прибыль на сумму выплаченных дивидендов

О расчете авансового взноса по налогу на прибыль на сумму выплаченных дивидендов



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 28.01.2016 р. № 1649/6/99-99-19-02-01-15

   
   Державна фіскальна служба України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі Кодекс), щодо розрахунку авансового внеску з податку на прибуток на суму виплачених дивідендів та повідомляє.
   
   Редакція пп. 153.3.2 п. 153.3 ст. 153 Кодексу, що діяла до 01.01.2015, передбачала, що емітент корпоративних прав, який приймає рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку в розмірі ставки, встановленої п. 151.1 ст. 151 Кодексу, нарахованої на суму дивідендів, що фактично виплачуються, без зменшення суми такої виплати на суму такого податку. Зазначений авансовий внесок вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.
   
   У Податковій декларації з податку на прибуток підприємства, яка була затверджена наказом Міндоходів від 30.12.2013 N 872 (далі декларація), сума нарахованого авансового внеску у зв'язку із виплатою дивідендів, що мала бути сплачена у звітному (податковому) періоді за місцезнаходженням юридичної особи (платника консолідованого податку) (р. 20 декларації), заповнювалась на підставі додатка АВ, в якому відображено інформацію про визначення платником суми авансових внесків, сплачену до бюджету, при виплаті дивідендів своїм акціонерам (власникам).
   
   При цьому, у р. 5.1 додатка АВ до декларації необхідно зазначати суму нарахованого авансового внеску у зв'язку із виплатою дивідендів, сплачену у звітному (податковому) періоді за місцезнаходженням юридичної особи (переноситься до р. 20 декларації).
   
   Водночас ст. 50 Кодексу дозволяє виправити допущені платником помилки у раніше поданій ним податковій декларації шляхом подання уточнюючого розрахунку із внесенням відповідних змін до задекларованих показників та сплатити суму недоплати, штраф і нарахувати пеню, сума якої розраховується відповідно до ст. 129 Кодексу.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям