Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О регистрации предприятия плательщиком акцизного налога

О регистрации предприятия плательщиком акцизного налога



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 29.04.2016 р. № 2615/10/20-40-40-02-25

   
   
   Підпунктом 14.1.212 п. 14.1 ст. 14 ПКУ визначено, що реалізація пального для цілей розділу VI кодексу – будь-які операції з передачі (відпуску, відвантаження) пального на митній території України на підставі договорів купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення (в тому числі передача на комісійну/довірчу реалізацію), поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду, іншого компетентного державного органу чи органу місцевого самоврядування за плату (компенсацію) або без такої, які передбачають перехід права власності або права розпорядження, а також передачу (відпуск, відвантаження) пального на підставі договорів про виробництво із сировини замовника. При цьому, не вважаються реалізацією пального операції з передачі (відпуску, відвантаження) пального на митній території України на підставі договорів зберігання.
   
   Відповідно до п.п. 212.3.4 п. 212.3 ст. 212 ПКУ реєстрації у якості платників акцизного податку підлягають особи, які здійснюють реалізацію пального. Сплата акцизного податку здійснюється за ставкою 0,42 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) палива (п.п. 213.3.10 п. 213.3 ст. 213 ПКУ).
   
   Виходячи з наведеного, ТОВ «***» повинно зареєструватись у якості платника акцизного податку у разі, якщо окрім надання послуг з зберігання палива, здійснює операції зазначені у п.п. 14.1.212 п. 14.1 ст. 14 ПКУ.
   
   З питання щодо перебування ТОВ «***» на спрощеній системі оподаткування слід зазначити, що згідно п. 291.4 ст. 291 ПКУ на третій групі спрощеної системи оподаткування застосовують фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5 000 0000 грн. Таким чином, ТОВ «***» може застосовувати третю групу спрощеної системи оподаткування за умови дотримання вказаних вимог.
   
   
   
   Заступник начальника
Н.В.Свєтош

   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям