Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О составлении расчета корректировки к налоговой накладной при возврате поставщиком предоплаты по решению суда

О составлении расчета корректировки к налоговой накладной при возврате поставщиком предоплаты по решению суда



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 23.03.2016 р. № 6408/6/99-99-19-03-02-15
   
   Про надання відповіді

   
   Державна фіскальна служба України розглянула лист платника податку щодо складання розрахунку коригування до податкової накладної при поверненні постачальником попередньої оплати за рішенням суду та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), повідомляє.
   
   ДФС у листі на адресу платника податку у відповідь на попереднє звернення надано повну і вичерпну відповідь щодо питання складання і реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) розрахунків коригування до податкових накладних при поверненні постачальником коштів, отриманих від покупця як попередня оплата вартості товарів.
   
   Зокрема, зазначено, що платник податку - постачальник при поверненні суми попередньої оплати на дату такого повернення зобов'язаний скласти розрахунок коригування до податкової накладної на зменшення суми компенсації вартості товарів та направити його отримувачу (покупцю) для реєстрації в ЄРПН. При цьому постачальник товарів має право зменшити суму нарахованих податкових зобов'язань за таким розрахунком коригування після його реєстрації в ЄРПН отримувачем (покупцем).
   
   Таким чином, постачальник товарів/послуг при поверненні на підставі рішення суду попередньої оплати за товари/послуги зобов'язаний на дату такого повернення на всю суму повернених коштів скласти розрахунок коригування до податкової накладної, що була складена постачальником на дату отримання попередньої оплати і направити такий розрахунок коригування до покупця для реєстрації його в ЄРПН на підставі пункту 192.1 статті 192 ПКУ.
   
   Пунктом 201.10 статті 201 ПКУ встановлено, що реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН має бути здійснена протягом 15 календарних днів, наступних за датою виникнення податкових зобов'язань, відображених у відповідних податкових накладних та/або розрахунках коригування. У разі порушення цього терміну застосовуються штрафні санкції згідно зі статтею 1201 ПКУ.
   
   
   
   Голова
Р. М. Насіров

   
   
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям