Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О ставке налога для объектов жилой и нежилой недвижимости, находящихся в собственности юридических лиц

О ставке налога для объектов жилой и нежилой недвижимости, находящихся в собственности юридических лиц



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 25.02.2016 р. № 144/6/06-30-17-01-40

   
   Головне управління Державної фіскальної служби у Житомирській області розглянуто звернення платника податків та відповідно до ст. 191, 52 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (зі змінами та доповненнями) (далі – ПКУ ) в межах компетенції повідомляє наступне.
   
   Відповідно до вимог п.п. 6.5 п. 6 Рішення Житомирської міської ради від 10.06.2015 р. № 932 (зі змінами та доповненнями) ставки податку для об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб встановлюються в залежності від місця розташування (зональності) об’єктів оподаткування, а саме:
   
   - розміщених в центральній частині міста (з врахуванням генерального плану міста Житомира, затвердженого рішенням сесії Житомирської міської ради від 26.12.2001 за №266) та обмежених вулицями: Східна (перехрестя вул. Східної та Домбровської) вул. Домбровського, вул. Хлібна, вул. Л.Українки, пров. Пивоварений, вул. Ольжича, вул. Перемоги, через майдан Соборний, вул. Черняховського, пров. 4-Чуднівський, по берегу річки Тетерів, до перехрестя вул. Шевченка та вул. Робітничої, вул. Робітнича, вул. Довженка (до перехрестя вул. Довженка та Східної) вул. Східна до вул. Домбровського - 1 відсоток;
   
   - розміщених в серединній частині міста (з врахуванням генерального плану міста Житомира, затвердженим рішенням сесії Житомирської міської ради від 26.12.2001 за № 266) та обмежених вулицями: вул. В. Бердичівська, вул. Вітрука, вул. Вокзальна, майдан Привокзальний, вул. Ватутіна, вул. Перемоги, через майдан Короленка, вул. Короленка, пров. Набережний, вул. Набережна річки Кам’янка, вул. Ольжича, вул. Маяковського, вул. Якіра, Мальованська Набережна, перехрестя з вул. Черняховського, по берегу річки Тетерів, вул. Робітнича, Жуйка, вул. В.Бердичівська, Смолянський майдан, вул.Селецька, до перехрестя з вул. Вітрука – 0,75 відсотка;
   
   - розміщених в усіх інших частинах міста – 0,5 відсотка.
   
    Додатково інформуємо Вас, що для платників податків на базі Інформаційно-довідкового центру Державної Фіскальної служби України працює Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР), за допомогою якого можна отримати роз'яснення з питань податкового і валютного законодавства. Центр працює щоденно з 8-00 до 20-00 години, крім суботи та неділі. Дзвінки безкоштовні, приймаються зі стаціонарних телефонів за єдиним багатоканальним телефонним номером 0-800-501-007.
   
   Також, цілодобово на e-mail: idd@sfs.gov.ua можна відправляти запити з питань застосування податкового законодавства. Повна інформація про діяльність Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу розміщена на веб-сайті ДФС України — www.zir.sfs.gov.ua, на суб-сайті ДФС у Житомирській області — www.zt.sfs.gov.ua.
   
   
   
   Заступник начальника
К.В. Риженкова

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям