Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О включении уплаченного НДС в расходы предпринимателя

О включении уплаченного НДС в расходы предпринимателя



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 15.01.2015 р. № 46/10/24-13-17-01-19
   
   Про надання відповіді

    Головне управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області, на виконання завдання Державної фіскальної служби України від 05.01.2015 року № 30/7/99-99-02-02-17 в межах своєї компетенції, розглянуло Ваш запит від 22.12.2014 р № 1/001018/001195 та повідомляє наступне.
   
    Відповідно до п. 177.3 ст. 177 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для фізичної особи-підприємця, зареєстрованого як платник податку на додану вартість, не включаються до витрат і доходу суми податку на додану вартість, що входять до ціни придбаних або проданих товарів (робіт, послуг).
   
    Згідно із пп. 139.1.6 п. 139.1 ст. 139 розділу III ПКУ, до складу витрат не включаються суми податку на додану вартість, включеного до ціни товару (роботи, послуги), що придбаваються платником податку для виробничого або невиробничого використання. У разі якщо платник податку, зареєстрований як платник податку на додану вартість, одночасно проводить операції з продажу товарів (виконання робіт, надання послуг), що оподатковуються податком на додану вартість та звільнені від оподаткування або не є об’єктом оподаткування таким податком, податок на додану вартість, сплачений у складі витрат на придбання товарів¸ робіт, послуг, які входять до складу витрат, включається відповідно до витрат або вартість відповідного об’єкта основних засобів чи нематеріального активу збільшується на суму, що не включена до податкового кредиту такого платника податку згідно з розділом V ПКУ.
   
    Враховуючи вищевикладене, фізичні особи-підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування та зареєстровані платниками ПДВ, не мають права включати до складу витрат суми ПДВ, які сплачені до бюджету.
   
    Відповідно до п. 52.2 ст. 52 ПКУ податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
   
    Заступник начальника
І.М. Матіос

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям