Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О включении в налоговую декларацию по плате за землю земель, занятых непосредственно водным объектом - прудом

О включении в налоговую декларацию по плате за землю земель, занятых непосредственно водным объектом - прудом



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 27.05.2016 р. № 11715/6/99-99-12-02-03-15

   
   Державна фіскальна служба України на звернення Товариства щодо включення до податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) земель, зайнятих безпосередньо водним об'єктом - ставком, повідомляє.
   
   Товариство повідомило, що у нього у оренді знаходиться земельна ділянка (кадастровий номер 7420684000:01:001:0004) з розташованим на ній водним об'єктом загальною площею 4,9832 га, з яких під водою 3,397 га та прибережна смуга 1,5862 гектара.
   
   Відповідно до ст. 51 Водного кодексу України водні об'єкти надаються у користування на умовах оренди органами, що здійснюють розпорядження земельними ділянками під водою (водним простором) згідно з повноваженнями, визначеними Земельним кодексом України, відповідно до договору оренди, погодженого з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері водного господарства.
   
   Сплата орендної плати за водний об'єкт не звільняє від сплати орендної плати за земельну ділянку під цим об'єктом.
   
   Згідно з п. 288.1 ст. 288 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, повинні до 1 лютого подавати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки переліки орендарів, з якими укладено договори на поточний рік.
   
   Постановою Кабінету Міністрів України від 29 травня 2013 року N 420 затверджено Типовий договір оренди водних об'єктів, в якому визначено, що об'єкт оренди - вода (водний простір) водного об'єкта та земельна ділянка під водним об'єктом.
   
   Відповідно до статті 270 Кодексу земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, є об'єктами оподаткування платою за землю.
   
   Враховуючи зазначене, земля, зайнята безпосередньо водним об'єктом - ставком має включатися до податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності).
   
    
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям