Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О возможности применения специального режима налогообложения НДС к операциям по поставке услуг по хранению сельскохозяйственной продукции сторонним организациям и предприятиям

О возможности применения специального режима налогообложения НДС к операциям по поставке услуг по хранению сельскохозяйственной продукции сторонним организациям и предприятиям



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 20.04.2016 р. № 8924/6/99-99-19-03-02-15
   
   Про розгляд звернення

   
   
   Державна фіскальна служба України розглянула звернення платника податку щодо можливості застосування спеціального режиму оподаткування ПДВ до операцій з постачання послуг зі зберігання сільськогосподарської продукції стороннім організаціям та підприємствам та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), повідомляє.
   
   Відповідно до п. 209.6 ст. 209 ПКУ сільськогосподарським вважається підприємство, основною діяльністю якого є постачання вироблених (наданих) ним сільськогосподарських товарів (послуг) на власних або орендованих основних фондах, а також на давальницьких умовах, в якій питома вага вартості сільськогосподарських товарів/послуг становить не менш як 75 відсотків вартості всіх товарів/послуг, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно.
   
   Сільськогосподарськими, згідно з п. 209.7 ст. 209 ПКУ, вважаються товари, зазначені у товарних групах 1 - 24, товарних позиціях 4101, 4102, 4103, 4301 згідно з УКТ ЗЕД, та послуги, які отримані в результаті здійснення діяльності, на яку відповідно до пункту 209.17 цієї статті поширюється дія спеціального режиму оподаткування у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, якщо такі товари вирощуються, відгодовуються, виловлюються або збираються (заготовляються), а послуги надаються безпосередньо платником податку - суб'єктом спеціального режиму оподаткування (крім придбання таких товарів/послуг у інших осіб), які поставляються зазначеним платником податку - їх виробником.
   
   Перелік послуг у сфері сільського господарства, на які поширюється дія спеціального режиму оподаткування ПДВ діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, визначений п. 209.17 ст. 209 ПКУ.
   
   Відповідно до п. 5 розділу I Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, платники податку, які згідно зі ст. 209 ПКУ застосовують спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, крім податкової декларації з ПДВ з позначкою „0110”, у якій відображаються розрахунки з бюджетом, подають податкову декларацію з ПДВ з позначкою „0121”/„0122”/„0123, яка є невід'ємною частиною звітності за відповідний звітний період. До такої податкової декларації з ПДВ включаються лише ті операції, що стосуються спеціального режиму, установленого указаною статтею.
   
   Враховуючи те, що операція з постачання послуг зі зберігання сільськогосподарської продукції стороннім організаціям та підприємствам не є операцією з постачання сільськогосподарським підприємством послуг у сфері сільського господарства, податкові зобов'язання з ПДВ, які виникають у суб'єкта спеціального режиму оподаткування за такою операцією, відображаються у податковій декларації з ПДВ з позначкою „0110”.
   
   
   
   Голова
Р.М. Насіров

   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям