Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О взаимодействии ГФС с общественными организациями и волонтерскими движениями

О взаимодействии ГФС с общественными организациями и волонтерскими движениями



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 30.07.2015 р. № 16099/6/99-99-04-03-01-15

   
Координатору ініціативної групи представників громадськості та волонтерських рухів Осмоловському Д.Ю.
   
   Голові Всеукраїнської громадської організації «Союз захисту підприємництва» Доротичу С. І.
   
   Голові Львівської обласної організації Всеукраїнської молодіжної організації «Молодь проти корупції» Марчук (Зінченко) С. В.
   
   Голові Благодійного фонду «Небайдужий народ» Кручиннній Н. В.

   
Про взаємодію ДФС з громадськими організаціями та волонтерськими рухами

   Державна фіскальна служба України опрацювала листи представників громадських організацій, які надійшли до Адміністрації Президента України (лист від 02.07.2015 № 44-0/1947), і повідомляє таке.
   
   ДФС у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства.
   
   На сьогодні інститут радників при територіальних органах ДФС нормативно не визначено.
   
   Відносини, пов'язані з провадженням волонтерської діяльності в Україні, регулює Закон України «Про волонтерську діяльність».
   
   Цим Законом визначено, що держава в особі її органів та посадових осіб підтримує громадську ініціативу щодо провадження волонтерської діяльності, гарантує і забезпечує захист передбачених Конституцією України та законами прав, свобод і законних інтересів волонтерів, отримувачів волонтерської допомоги, організацій та установ, що залучають до своєї діяльності волонтерів.
   
   З метою реалізації передбачених у п. З ст. З цього Закону повноважень ДФС підписано Договір про закупівлю послуг (супроводження, технічної підтримки та модифікації офіційного веб-порталу ДФС), завдяки якому передбачено створення нового електронного сервісу, що дасть можливість оприлюднювати інформацію з Реєстру волонтерів антитерористичної операції на офіційному веб-порталі ДФС.
   
   Разом з тим при Державній фіскальній службі України та головних управліннях ДФС діють громадські ради. Громадська рада при Державній фіскальній службі України та Головному управлінні ДФС (далі — Громадська рада) є постійно діючими колегіальними виборними консультативно-дорадчими органами, утвореними для забезпечення гарантованою Конституцією України права на участь громадян в управлінні державними справами у сфері державної податкової та митної політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі — єдиний внесок), державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску, здійснення громадського контролю за діяльністю Державної фіскальної служби України. Головного управління ДФС у області, налагодження ефективної взаємодії з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики у сферах, віднесених до компетенції ДФС.
   
   До складу Громадської ради можуть бути обрані представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об'єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства України (далі — інститути громадянського суспільства).
   
   Склад Громадської ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у діяльності Громадської ради та внесені інститутами громадянського суспільства. Інформацію про роботу Громадської Ради при ДФС розмішено на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у розділі «Про службу» — «Громадська рада».
   
   На сьогодні діяльність Громадської ради забезпечує 146 представників інститутів громадянського суспільства, серед яких є: громадські об'єднання, благодійні організації, асоціації, професійні спілки та організації роботодавців, і також їх об'єднання, недержавні засоби масової інформації, зареєстровані в установленому порядку, що провадять діяльність на території України.
   
   До громадської діяльності також активно залучаються представники інших інститутів громадянського суспільства, що не входять до складу Громадської ради, які беруть участь у публічних заходах, надають пропозиції з питань діяльності ДФС тощо.
   
   Враховуючи викладене, запрошуємо Вас взяти участь у роботі Громадської Ради при ДФС та громадських рад при головних управліннях ДФС у областях.
   
   Державна фіскальна служба України висловлює Вам повагу та підтримку щодо провадження волонтерської діяльності та сподівається на подальшу плідну співпрацю.
   
   Голова
Р. М. Насиров

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям