Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об обложении налогом на прибыль предприятий

Об обложении налогом на прибыль предприятий



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 22.02.2016 р. № 1000/10/20-40-15-03-14

   
   
   Відповідно до положень п. 152.9 ст. 152 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755 –VI, в редакції яка діяла до 01.01.2015 року (далі – Кодекс), для цілей оподаткування податком на прибуток підприємств використовувались такі податкові періоди: календарні квартал, півріччя, три квартали, рік. Базовим податковим (звітним) періодом для цілей цього розділу є календарний квартал або календарний рік для платників податків, визначених п. 57.1 ст. 57 Кодексу.
   
   Платники податку, зареєстровані протягом звітного (податкового) року, вважаються новоствореними і як передбачено п. 57.1 ст. 57 Кодексу сплачують податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному (податковому) році без подання податкової декларації за звітні (податкові) періоди (календарний квартал, півріччя та дев’ять місяців) та не сплачують авансового внеску.
   
   Декларація з податку на прибуток подається такими платниками у строки, встановлені для річного подання, тобто протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року (пп. 49.18.3 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу). Податкове зобов’язання з податку на прибуток, задеклароване у річній декларації, сплачується такими платниками протягом 10 днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, для подання податкової декларації.
   
   При цьому якщо за звітний рік, у якому створено підприємство (2014 р.), оподатковуваний дохід досяг 10 млн. грн., то у разі наявності податкового зобов’язання за цей період такий платник має заповнити розрахунок авансових внесків, які підлягатимуть сплаті 12 місяців поспіль, починаючи з березня 2015 р.
   
   Крім того, зазначаємо, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади не є нормативно – правовими актами, вони лише мають інформаційний характер і не встановлюють правових норм.
   
   
   Заступник начальника
І.А. Сагайдак

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям