Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об определении стоимости нежилого помещения для начисления арендной платы

Об определении стоимости нежилого помещения для начисления арендной платы



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 30.03.2016 р. № 550/10/19-00-12-02-28/3086

   
   Головне управління ДФС у Тернопільській області надає податкову консультацію щодо визначення вартості нежитлового приміщення для нарахування орендної плати та у межах компетенції повідомляє наступне.
   
   Відповідно до п.п.14.1.185 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) постачання послуг – будь-яка операція, що не є постачанням товарів, чи інша операція з передачі права на об’єкти права інтелектуальної власності та інші нематеріальні активи чи надання інших майнових прав стосовно таких об’єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, що споживаються в процесі вчинення певної дії або провадження певної діяльності.
   
   Згідно з абз. 1 п. 9 інструкції з бухгалтерського обліку податку на додану вартість, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 1 липня 1997 року №141, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 4 серпня 1997 року за №284/2088, сума податку на додану вартість, що справляється при придбанні сировини, матеріалів і товарів, основних засобів і нематеріальних активів, при отриманні виконаних робіт і послуг, які не призначаються для їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку, зараховується до первісної вартості виробничих запасів, товарів, основних засобів і нематеріальних активів, до витрат діяльності в кореспонденції з кредитом рахунків обліку зобов'язань.
   
   Таким чином, вартість нежитлового приміщення обліковується за ринковою ціною з податком на додану вартість, згідно висновку про вартість майна.
   
   Відповідно до п. 52.2 ст. 52 Кодексу податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
   
   
   
   Заступник начальника
С.С. Господарик

   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям