Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об основаниях и порядке регистрации предприятия плательщиком акцизного налога

Об основаниях и порядке регистрации предприятия плательщиком акцизного налога



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 29.04.2016 р. № 2614/10/20-40-40-02-25

   
   
   Підпунктом 14.1.212 п. 14.1 ст. 14 ПКУ визначено, що реалізація пального для цілей розділу VI кодексу – будь-які операції з передачі (відпуску, відвантаження) пального на митній території України на підставі договорів купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення (в тому числі передача на комісійну/довірчу реалізацію), поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду, іншого компетентного державного органу чи органу місцевого самоврядування за плату (компенсацію) або без такої, які передбачають перехід права власності або права розпорядження, а також передачу (відпуск, відвантаження) пального на підставі договорів про виробництво із сировини замовника. При цьому, не вважаються реалізацією пального операції з передачі (відпуску, відвантаження) пального на митній території України на підставі договорів зберігання.
   
   Відповідно до п.п. 212.3.4 п. 212.3 ст. 212 ПКУ реєстрації у якості платників акцизного податку підлягають особи, які здійснюють реалізацію пального.
   
   Реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяви, форма якої затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.
   
   Сплата акцизного податку здійснюється за ставкою 0,42 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) палива (п.п. 213.3.10 п. 213.3 ст. 213 ПКУ).
   
   Слід зазначити, що п.п. 213.1.2 п. 213.1. ст. 213 ПКУ до об'єктів оподаткування також віднесено операції реалізації та/або передачі в межах одного підприємства підакцизних товарів (продукції) з метою власного споживання, промислової переробки, своїм працівникам, а також здійснення внесків підакцизними товарами (продукцією) до статутного капіталу.
   
   Таким чином, як при власному споживанні так і при здійсненні реалізації палива підприємство повинно бути зареєстровано платником акцизного податку.
   
   
   Заступник начальника
Н.В.Свєтош

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям