Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об освобождении от налогообложения НДС операций по поставке строительно-монтажных работ по строительству доступного жилья и строящегося жилья за государственные средства

Об освобождении от налогообложения НДС операций по поставке строительно-монтажных работ по строительству доступного жилья и строящегося жилья за государственные средства



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
   
   ЛИСТ
   
   від 12.11.2015 р. № 3863/10/20-40-15-01-15

   
   Відповідно до пункту 197.15 статті 197 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - Кодекс) звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла та житла, що будується за державні кошти.
   
   Відповідно до пункту 1 статті 4 Закону України від 25 грудня 2008 року N800-VI "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (далі - Закон №800), доступне житло - збудовані і ті, що будуються за державної підтримки, житлові будинки (комплекси) та квартири.
   
   Пунктом 7 статті 4 Закону №800 визначено, що державна підтримка будівництва (придбання) доступного житла здійснюється за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів.
   
   Таким чином, застосовувати податкову пільгу щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла, встановлену пунктом 197.15 статті 197 Кодексу, мають право лише ті суб'єкти господарювання - платники податку на додану вартість, які є забудовниками та визначені виконавцями регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла у відповідному регіоні (вказані у паспорті такої програми) і безпосередньо здійснюють будівельно-монтажні роботи.
   
   При цьому земельні ділянки, на яких здійснюється таке будівництво, мають бути включені до відповідного переліку, а саме: будівництво має відповідати всім перерахованим вище вимогам щодо фінансування, технічних та інших умов, визначених як Законом N 800, так і відповідними нормативно-правовими актами, розробленими на виконання цього Закону.
   
   Інші суб'єкти господарювання - платники податку на додану вартість, які виконують роботи для забезпечення будівництва доступного житла за договорами субпідряду з виконавцями регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла, права на використання пільги з оподаткування не мають та надають послуги виконавцям з нарахуванням податку на додану вартість за повною ставкою за загальновстановленими правилами.
   
   Відповідно до пункту 198.4 статті 198 Кодексу якщо платник податку придбаває (виготовляє) товари (послуги) та необоротні активи, які призначаються для їх використання в операціях, що не є об'єктом оподаткування або звільняються від оподаткування, то суми податку, сплачені (нараховані) у зв'язку з таким придбанням (виготовленням), не відносяться до податкового кредиту зазначеного платника.
   
   Таким чином, підрядні організації, які залучені замовником до будівництва об'єктів житла, що будується за державні кошти, не повинні нараховувати податок на додану вартість на виконані ними будівельно-монтажні роботи з такого будівництва згідно з пунктом 197.15 статті 197 Кодексу.
   
   Зазначимо, що відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку та будівництва України «Про затвердження примірних форм первинних документів з обліку в будівництві» від 4 грудня 2009 року N554 затверджено примірну форму первинних облікових документів у будівництві NКБ-2в "Акт приймання виконаних будівельних робіт"(далі – Форма NКБ-2в). Згідно підсумку наведених статей витрат та відповідно до смети, у Формі NКБ-2 визначається також прибуток, адміністративні витрати, вартість будівництва (без ПДВ), сума ПДВ і загальна вартість виконаних робіт (в т.ч. ПДВ). Тобто нарахування ПДВ відбувається на загальних підставах.
   
   Крім того зазначаємо, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади не є нормативно – правовими актами, вони лише мають інформаційний характер і не встановлюють правових норм.
   
   
   В.о. начальника
І.А. Сагайдак

   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям