Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об освобождении от уплаты земельного налога плательщика единого налога - юридического лица в случае предоставления в аренду нежилого помещения или его части

Об освобождении от уплаты земельного налога плательщика единого налога - юридического лица в случае предоставления в аренду нежилого помещения или его части



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 13.06.2016 р. № 13153/6/99-99-12-02-03-15

   
   
   Державна фіскальна служба України на запит Товариства щодо звільнення від сплати земельного податку платника єдиного податку – юридичної особи у разі надання в оренду нежитлового приміщення або його частини повідомляє.
   
   Товариство поінформувало, що є платником єдиного податку третьої групи, власником будівлі, розташованої на земельній ділянці (кадастровий номер 66:121:012), на яку у Товариства відсутні правовстановлюючі документи. Товариство здійснює діяльність, пов’язану з наданням в оренду власного чи орендованого нерухомого майна (група 68.20 за КВЕД ДК 009:2010).
   
   Звільнення платників єдиного податку від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності в частині земельного податку, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються такими платниками для провадження господарської діяльності, передбачено п.п. 4 п. 297.1 ст. 297 Податкового кодексу України (далі – Кодекс). При цьому, земельний податок визначено, як обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів (п. п. 14.1.72 п. 14.1 ст. 14, ст. ст. 269, 270 Кодексу).
   
   У випадку виникнення у Товариства права користування земельною ділянкою згідно з договором оренди земельної ділянки державної або комунальної власності у Товариства виникне обов’язок сплачувати орендну плату, тому на нього не поширюється звільнення від сплати земельного податку. Звільнення від сплати орендної плати за землю, у тому числі платників єдиного податку, Кодексом не передбачено.
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям