Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об отражении сумм штрафных санкций в бухгалтерском учете

Об отражении сумм штрафных санкций в бухгалтерском учете



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 15.07.2016 р. № 15292/6/99-99-15-02-02-15

   
   
   Державна фіскальна служба України розглянула лист щодо відображення сум штрафних санкцій у бухгалтерському обліку та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), повідомляє.
   
   Згідно з п.п. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 Кодексу об’єктом оподаткування є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень розділу III «Податок на прибуток підприємств» Кодексу.
   
   Правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку визначені Законом України від 16 липня 1999 року № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (далі – Закон № 996).
   
   Регулювання питань методології бухгалтерського обліку та фінансової звітності здійснюється Міністерством фінансів України, яке затверджує національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, інші нормативно-правові акти щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності (п. 2 ст. 6 Закону № 996).
   
   Отже, за роз’ясненнями з питань відображення сум штрафних санкцій на рахунках у бухгалтерському обліку пропонуємо звернутись до Міністерства фінансів України.
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям